Rampa pentru persoane cu handicap de la Primăria Bicaz duce direct în zid. Ce scrie pe clădirea ctitorită de Carol I

Dată publicare: 09-03-2021 18:24
Dată actualizare: 09-03-2021 18:32


Rampa pentru persoane cu handicap de la Primăria Bicaz duce direct în zid. Ce scrie pe clădirea ctitorită de Carol I

Rampa pentru persoane cu handicap de la primăria orașului Bicaz duce direct în zid, la propriu. În plus, edilii nu au scris nicăieri că imobilul este Palatul Regal al lui Carol I, amintind însă că aici s-a adăpostit un președinte polonez.

 

Obligați de lege să instaleze o rampă pentru accesul persoanelor cu handicap, edilii din orașul nemțean de munte Bicaz au amplasat una care duce direct în zidul clădirii, făcând pur și simplu imposibil accesul unei persoane în scaun cu rotile.

Iar această situația datează de ani de zile, fără ca nimeni să se fi sesizat între timp, scrie Mesagerul de Neamț.

Pe lângă această dotare nefirească și complet inutilă, sediul Primăriei Bicaz mai atrage atenția cu ceva, dar asta doar pentru cei care iubesc istoria României și mai știu unele lucruri.

Astfel, pentru un om de rând ar fi poate interesant de aflat că respectiva clădire are mai bine de 100 de ani și este, de fapt, Palatul Regal de vară al lui Carol I, o bijuterie de patrimoniu.

Nu are cum să știe acest lucru din moment ce nu există nicio plăcuță pe care să citească asta.

În schimb, își poate îmbunătăți cultura generală cu o altă informație istorică de excepție, imortalizată pe o plăcuță de granit: aici s-a adăpostit ca refugiat, timp de câteva săptămâni, în 1939, președintele polonez Ignacy Moscicki.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO