Povestea satului abandonat în totalitate peste noapte, după ce toți locuitorii au primit câte o scrisoare terifiantă

Ultima actualizare: 14-05-2022 19:06
Mynydd Epynt
Shutterstock

Mynydd Epynt, din Țara Galilor, a fost casa a sute de oameni care au îngrijit pământul timp de generații, dar au părăsit zona după ce li s-a spus că va fi utilizată ca bază de antrenament în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Aceasta este povestea satului care a fost abandonat subit peste noapte după ce toți locuitorii au fost informați printr-o scrisoare despre ceea ce avea să se întâmple.

La sfârșitul lui decembrie 1939, locuitorilor li s-a trimis câte un aviz de evacuare și li s-a spus că doar până la sfârșitul lui aprilie 1940 vor sta departe de casele lor, conform Mirror. 

Peste 200 de oameni locuiau în zonă, iar aceștia aveau grijă de 52 de ferme. Dar apoi totul a rămas gol. Casele au fost abandonate, animalele au dispărut și clădirile au fost dărâmate până la urmă.

Aviziele de evacuare au fost trimise, după ce în zonă a venit un ofițer de armată, în septembrie 1939, după izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. El fusese trimis să cerceteze zona pentru a fi folosită ca teren de antrenament. Bombele începuseră deja să cadă, iar Biroul de Război avea nevoie urgent de teren suplimentar și noi facilități. Așa că, Ministerul britanic al Apărării a decis că tot terenul din regiune este bun pentru asta. Localnicilor li s-a promis că vor fi compensați pentru necazurile lor.

Mulți au crezut că evacuarea va fi temporară, crezând că familiile lor se vor putea întoarce odată ce războiul se va termina. Ba mai mult, unii chiar și-au arat câmpul înainte să plece. Un bărbat mergea zilnic la ferma sa pentru a face focul. A renunțat doar când doi soldați l-au informat că din locuința sa a rămas doar o grămadă de moloz.

Acum, Epynt este acum cunoscut sub numele de Sennybridge Training Area sau SENTA și este una dintre cele mai mari zone de antrenament militar din Marea Britanie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO