Povestea celor doi câini care și-au dedicat viața Jandarmeriei Botoșani


Ultimul update: Joi 06 Februarie 2020 11:00
Data publicarii: Joi 06 Februarie 2020 09:15
Categorie: Stiri Diverse

Vă spunem acum povestea a doi câini care și-au dedicat mare parte din viață Jandarmeriei Botoșani.

Ciobăneștii belgieni se laudă cu o carieră de invidiat, dar de acum au primit liber la joacă, pentru că au ieșit la pensie.

Însă nu se vor despărți de militarii alături de care au intervenit pe teren. Fiecare patruped va ajunge în familia celui care i-a ghidat ... "lăbuțele" de-a lungul timpului.

După nouă ani de antrenamente și misiuni riscante, între jandarmi și câinii alături de care intervin pe teren se creează o legătură specială.

Așa că nu e de mirare că, odată ieșite la pensie, animalele ajung să facă parte din familiile militarilor ce le-au avut în grijă. Este și cazul celor doi ciobănești belgieni, care de acum nu vor mai fi în slujba Inspectoratului de Jandarmi Botoșani.

Odată trecuți în rezervă, câinii sunt scoși la licitație. Doar că lumea nu se grăbește să îi adopte, pentru că există riscul ca animalele să nu se adapteze cu noul stăpân.

Plt. Maj. Ciprian Rotaru, stăpânul Obivei: „Dacă ar pleca la un alt conductor sau într-un adăpost de animale, nu rezistă mai mult de un an. După cum observați, ea acum îmi asigură protecția. Se învârte în jurul meu să mă protejeze dacă sunt atacat.”

Plt maj. Ovidiu Parasca, șeful Centrul Chinologic din cadrul IJJ Botoșani: „De față aici avem femeluța Obuda care va fi trecută în rezervă. Va fi preluată de fostul ei conductor care este acum la IJJ Neamț. S-au acomodat foarte bine unul cu celălalt și de asta vrea să o ia în continuare."

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Botoșani au mai rămas doar doi câini specializați. Alți doi vor începe în acest an un program de dresaj, apoi vor intra în echipa militarilor.

Dan Izotov, purtător de cuvânt al IJJ Botoșani: „Colegii mei trebuie să aibă o dragoste foarte mare față de aceste patrupede, pentru că altfel, aceste cupluri chinologice nu se sudează și nu dau rezultatele așteptate.”

De acum înainte, Obuda și Obiva sunt doi câini care au misiunea de a-i proteja doar pe stăpânii lor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Descoperirea uimitoare făcută de un bărbat care și-a scos câinii la plimbare pe plajă
Câinii de poliție vor putea fi adoptați de ofițeri după
Câini vopsiți pentru a arăta ca ”urșii panda”, într-o cafenea din China
VIDEO PROTVPLUS.RO