Polițiștii din Constanța vor împărți daruri familiilor nevoiașe din Tulcea, înainte de Paște

Dată publicare: 20-04-2021 12:42
Dată actualizare: 20-04-2021 14:12


Polițiștii de la garda de coastă din Constanța au pus mănă de la mănă și împreună cu asociația "Fii înger pentru o zi" au plecat în județul Tulcea pentru a oferi cadouri și alimente la peste o sută de copii și bătrâni nevoiași.

Vor străbate aproape tot județul pentru a ajunge la familii sărmane din Deltă, și consideră că perioada dinaintea sărbătorilor este cea mai bună pentru astfel de misiuni.

Pe o vreme rece și ploioasă, polițiștii Gărzii de Coastă din Constanța au încărcat 4 autospeciale cu pachete pentru 112 copii dar și pentru 40 de bătrâni ce locuiesc în mai multe sate din județul Tulcea.

Cms. Dan Frățilă - grupul de nave Constanța: „În cadrul acțiunii să fii înger pentru o zi cu ocazia sărbătorilor pascale, un grup de colegi din cadrul grupului de nave Constanța, ne-am gândit la niște copii nevoiași și bătrâni nevoiași să participăm cu cât putem.”

Ideea a pornit de la polițiștii de frontieră din Mangalia, impresionați de povestea unui bebeluș de numai 3 luni ai cărui părinți se străduiesc să lucreze cu ziua prin sat pentru a pune seara ceva de mâncare pe masă.

Cms. Dan Frățilă - grupul de nave Constanța: „Sunt din familii nevoiașe, acesta este un trusou pentru un bebeluș, lucruri de folosință pentru cel mic, avem lapte praf în interior, jucării pentru frații lui, rechizite, încălțăminte, dulciuri. Pentru familii numeroase cu 4-5 copii din localitățile Nicolae Bălcescu, Trestenic, Somova, Telita, Panduru, pachete cu alimente.”

Și conducerea Gărzii de coastă s-a implicat: a pus la dispoziție mașinile pentru distribuirea darurilor și adunat bani pentru construirea unui depozit unde darurile și donațiile primite de asociație să fie depozitate și sortate.

Petreuș Irimia - Purtător de cuvânt Garda de Coastă: „Am participat și cu sume bănești, în valoare de 6000 de lei, sume care vor fi folosite pentru amenajarea unui depozit pentru viitoarele ajutoare pentru copilași și bătrâni.”

Nu este pentru prima oară când polițiștii de frontieră se implică în astfel de acțiuni umanitare. În fiecare an ajută sute de familii sărmane, și nu doar în preajma sărbătorilor, ci pe durata întregului an.


VIDEO PROTVPLUS.RO