Patrick Swayze. Curiozități despre viața actorului din „Dirty Dancing”

Patrick Swayze, imagini din viata sa
Getty

Patrick Swayze a fost un actor celebru care a cucerit inimile doamnelor cu rolul lui Johnny Castle în filmul „Dirty Dancing”.

Pe 14 septembrie 2022 se împlinesc 13 ani de la moartea lui Patrick Swayze, celebrul actor american, dansator, cântăreț și compozitor.

Patrick Swayze a jucat în multe filme în care s-a făcut remarcat datorită talentului și fizicului său.

Patrick Swayze, imagini din viata sa

Printre filmele cunoscute de public, mai ales de cel feminin, menționăm: „Dirty Dancing” (1987), pentru care a compus și melodia „She's Like the Wind”, „Road House” (1989), „Ghost” (1990), „Point Break” (1991) și serialul „Nord & South” care  fost difuzat între anii (1985-1994).

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Viața lui Patrick Swayze

Patrick Swayze, cu numele real Patrick Wayne Swayze s-a nascut in Houston, Texas, SUA pe 18 august 1952, fiind al doilea din cei cinci copii ai lui Jessie Wayne Swayze și Patsy Yvonne Helen Karnes, potrivit bitanica.ro.

Patrick avea doi frați mai frați mai mici, Donald Carl Swayze (1958), Sean Kyle Swayze (1962) și două surori, Vicky Lynn,  care a murit în anul 1994, și Bambi, care a fost adoptată.

Talentul pentru actorie și muzică l-a moștenit de la mama lui, Patsy Yvonne Helen Karnes, care era coregrafă și deținea o școală de dans.

Încă de mic, Patrick a demonstrat că are înclinații artistice și a început să ia lecții de dans la școala pe care o deținea mama lui.

În ciuda faptului că la școală, colegii râdeau de el că lua lecții de dans, Patrick a continuat să-și exprime talentul.

Patrick a studiat la St. Rose of Lima Catholic School, la Black Middle School și la Liceul Waltrip, iar când nu lua lecții de dans, făcea patinaj artistic și juca fotbal.

În timpul unui meci de fotbal a suferit un accident grav la genunchi și a fost operat de urgență. După perioada de recuperare, Patrick s-a întors să-și continue studiile.

Ulterior, după absolvire, Patrick s-a înscris la San Jacinto College, unde a luat și lecții de gimnastică. Însă, după doi ani a renunțat.

În 1972, Patrick s-a mutat la New York, unde a luat lecții de dans la școlile Joffrey Ballet și Harkness Ballet.

Debutul în actorie

Patrick Swayze a debutat în lumea cinematografiei cu filmul „Skatetown” în rolul lui Ace Johnson, unde s-a făcut remarcat datorită interpretării de excepție.

Ulterior, a jucat în „The outsiders” (1983) în rolul lui Darrel Curtis, în regia lui Francis Ford Coppola.

În film au mai fost prezente nume mari ale hollywood-ului american, printre care Tom Cruise și Matt Dillon.

Filmul s-a dovedit a fi un succes real și a avut încasări de aproximativ 25 de milioane de dolari.

Însă, cel mai mare succes din cariera sa a fost filmul „Dirty Dancing” (1987), în care Patrick a jucat alături de Jennifer Grey.

În film, Patrick Swayze a impresionat publicul prin talentul actoricesc și prin scenele în care dansa alături de Jennifer Grey.

Fimul „Dirty Dancing” a avut încasări de peste 64 de milioane de dolari și obținut un premiu Oscar și trei nominalizări la Globul de Aur.

În anul 1990, Patrick a jucat în thriller-ul romantic „Ghost”, alături de Demi Moore. Criticii au considerat pelicula ca fiind filmul numărul unu al anului 1990.

Filmul „Ghost” a câștigat trei nominalizări la Oscar, trei nominalizări Globul de Aur și trei nominalizări la premiile BAFTA.

În anii următorii, Patrick a jucat în mai multe filme, printre care, „Point Break” (1991), „To Wong Foo” (1995), „Thanks for everything” (1995), „Donnie Darko” (2001) și „Havana nights” (2004).

Viața personală a lui Patrick Swayze

Când avea 15 ani, Patrick a cunoscut-o pe Lisa Niemi, care în 1975 i-a devenit soție.

Patrick Swayze, imagini din viata sa

După ce Lisa a avut un avort spontan în 1990, cuplul a renunțat la încercarea de a mai avea copii.

În 1997, Swayze și-a rupt piciorul drept într-un accident de călărie în timp ce filma o scenă pentru filmul „Letters from the killer.

În acea perioadă, actorul a recunoscut că avea o problemă serioasă cu alcoolul și s-a internat la o clinică de dezalcoolizare.

În 2008, Patrick Swayze a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, însă cu toate astea a continuat să joace în serialul „The Beast”.

La un moment dat, presa britanică a scris că Patrick Swayze ar fi renunțat să-și mai ia medicamentele, pentru că medicii i-ar fi spus că nu-i mai sunt de ajutor.

La o perioadă după ce a primit diagnosticul, Patrick Swayze s-a hotărât să-și scrie memoriile.

Cartea se numește „The time of my life” și a fost publicată la câteva zile după decesul actorului, în septembrie 2009. 

Lucruri mai puțin știute despre Patrick Swayze

Patrick a fost un bărbat care a reușit să impresioneze prin talentul sau în actorie și prin farmecul aparte, completat de un fizic admirabil, dar în afara de asta, mai sunt câteva lucruri neștiute despre Swayze.

1. Patrick a apărut într-o reclamă la bere, în care își arăta talentele de dansator pe melodii disco.

2. Patrick Swayze a deținut o afacere de tâmplărie.

3. După succesul cu filmul „Dirty Dancing”, brandurile de cosmetice i-au oferit lui Patrick să-i facă un parfum, dar actorul a refuzat.

4. Regizorul filmului „Ghost”, Jerry Zucker, a mărturisit că inițial nu l-a vrut pe Patrick Swayze în rolul principal, din cauza unor filme de acțiune în care jucase actorul la finalul anilor 80.

5. În 1991, Patrick Swayze a apărut pe coperta revistei People ca „cel mai sexy bărbat”.

6. Patrick se ținea de șotii. În pauzele de la filmări, Patrick își surprindea mereu colegii cu câte o glumă.

7. După 33 de ani de căsnicie, Patrick și Lisa și-au reînnoit jurămintele, iar tematica petrecerii a fost inspirată din basmul „Alba-ca-zăpada și cei șapte pitici.”

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"Mormânt" misterios descoperit de oamenii de știință. Cinci dinozauri uriași au fost găsiți îngropați în același loc

Au apărut noi rezultate ale unor studii despre dinozauri, impresionantele animale care încă îi fascinează pe mulți.

Ce a găsit o femeie în camerele secrete din interiorul unui avion, unde pot intra doar piloții și stewardesele | FOTO
Ce a găsit o femeie în camerele secrete din interiorul unui avion, unde pot intra doar piloții și stewardesele | FOTO

Zborurile pe distanțe lungi crează dificultăți atât pasagerilor, cât și piloților și însoțitorilor de bord. Cei din urmă se odihnesc și ei în avion, în camere speciale. 

 

Accident violent între două mașini în județul Suceava. Patru ambulanțe au fost trimise la fața locului
Accident violent între două mașini în județul Suceava. Patru ambulanțe au fost trimise la fața locului

Impact violent, la Milişăuţi, în judeţul Suceava. Două maşini s-au ciocnit după ce una dintre ele a pătrus pe contrasens. În urma accidentului au fost răniți patru oameni, printre care şi un copil.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.