Ziua și alerta care semnalează prezența urșilor în județul Harghita. Tot mai mulți urși sunt văzuți pe străzi, în plină zi, și reprezintă un pericol real pentru locuitori.

Un pui de urs a fost surprins la plimbare pe aleile unui parc de distracții din Odorheiu Secuiesc, chiar înainte de ora de deschidere, când se plimba agale.

Camerele de supraveghere au filmat ursul când se plimba printre exponatele care reproduc în miniatură castelele Transilvaniei. În zonă nu erau turiști, ci doar câțiva muncitori, care au dat alarma.

Speriat de strigătele oamenilor, animalul a luat-o la goană spre pădure, din fericire, fără să facă stricăciuni. Pentru a evita o tragedie, primăria a decis că acesta trebuie capturat și relocat în munți.

Vănătorii au pus o capcană în zonă și așteaptă ca mamiferul să muște momeala.

Doar în ultimele 24 de ore au fost emise trei alerte care semnalau prezența urșilor în două localități din județ. În unul din cazuri a fost atacată o vacă.

Între timp, doi pui de urs din Vatra Dornei, rămași orfani după ce mama lor a fost împușcată pentru că a atacat mai multe gospodării, au ajuns în rezervația de urși de la Zărnesti.