O nouă șansă la viață pentru un criminal. Cine este, de fapt, bărbatul căruia i-a fost transplantată o inimă de porc

Ultima actualizare: 14-01-2022 13:30
transplant
University of Maryland School of Medicine

Leslie Shumaker Downey era acasă alături de cei doi nepoți atunci când a primit un mesaj de la fiica ei. Aceasta i-a trimis un link în legătură cu un bărbat de 57 de ani cu o boală în fază terminală la inimă.

Cu trei zile mai devreme, la University of Maryland Medical Center, bărbatului i-a fost transplantată inima unui porc modificat genetic. Intervenția medicală a fost realizată în premieră mondială.

„Ce descoperire uriașă pentru știință”, s-a gândit Leslie. Apoi a mai primit un mesaj.

„Mămăăă...”, i-a scris fiica, spunându-i să se uite la numele bărbatului.

În acel moment, Leslie a înghețat. David Bennett Sr., pe numele său, era același bărbat care a fost condamnat la închisoare în 1988 după ce l-a înjunghiat pe fratele ei mai mic de șapte ori, lăsându-l paralizat. Edward Shumaker a rămas în scaun cu rotile următorii 19 ani din viață, până în 2005 când a suferit un infarct și a decedat, cu o săptămână înainte să împlinească 41 de ani, scrie washingtonpost.com.

„Ed a suferit. Situația devastatoare și trauma, timp de ani și ani, cu care familia mea a trebuit să se confrunte. După ce Bennett a ieșit din închisoare, a mers mai departe și a trăit o viață bună. Acum primește o a doua șansă cu o nouă inimă, dar îmi doresc să fi ajuns la o persoană care o merită”, a spus Leslie.

Oficialii de la University of Maryland Medical Center au refuzat să spună dacă știau despre trecutul lui Bennett.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO