Doi soți din Arad au fost atacați de câinii din curte. S-au baricadat în casă de frică

Ultima actualizare: 28-10-2021 19:43

Momente de teroare s-au derulat în locuinţa unei familii din Arad. Cei din casă - doi bunici - au fost atacaţi de câinii familiei, care au devenit agresivi.

Bunicii au fost muşcaţi de animale şi au reuşit cumva să îşi ia nepoţica în braţe şi să se baricadeze într-una dintre camere, până când au ajuns ajutoare.

Iniţial, unul dintre câinii familiei a devenit agresiv şi a muşcat-o pe bunică. Soţul ei a sărit imediat în ajutor, însă şi el a fost atacat şi muşcat de mai multe ori. Ba mai mult, în toată agitaţia, şi cel de-al doilea câine a devenit agresiv. Oamenii s-au refugiat rapid într-o cameră, cu nepoţica lor în braţe, şi au strigat pe geam după ajutor. Un vecin i-a auzit şi a sunat la 112, iar la faţa locului au fost trimise o ambulanţă şi un echipaj al jandarmeriei. Cu ajutorul scuturilor de protecţie au izolat animalele, în timp ce medicii îi îngrijeau pe răniţi. Ambii adulţi au ajuns la spital.

Când jandarmii au ajuns la faţa locului, câinii erau liberi în curte, iar proprietarii - bunicii şi nepoţica lor - izolaţi într-o încăpere de la parter. Strigau pe geam, după ajutor.

Cu sprayuri lacrimogene şi scuturi de protecţie, jandarmii au reuşit să îi izoleze pe cei doi câini agresivi, în colţul unei anexe. În acest timp, medicii au intrat în casă la cele două victime, care aveau răni pe tot corpul.

Familia îngrijeşte mai mulţi câini de ani de zile. Printre ei şi exemplare din rasa Amstaff.

Kopsiczky Ştefan, dresor: „Trebuie ştiut că este o rasă cu genă de luptă, problema e că lumea nu prea ştie şi nu ia în serios lucrul ăsta. Dacă nu şti să-l crești, să-l dresezi, se pot întâmpla lucrurile astea. Dacă acel câine stă pe lanţ, deja îmi spune mie ceva că nu s-au ocupat, l-au pus ca pe un câine maidanez. Câinele ăsta înnebuneşte, are un caracter foarte dur, înnebuneşte în lanţ.”

Câinele agresiv a fost eutanasiat de echipajul de ecarisaj, chemat la faţa locului.

Poliţiştii au anunţat că fac cercetări pentru a afla dacă familia deţinea câinii cu documente, având în vedere că rasa este încadrată legal ca una periculoasă.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO