O expoziție dedicată lui Leonardo da Vinci s-a deschis la Cluj-Napoca. Până când poate fi vizitată

Ultima actualizare: 08-01-2022 09:50

O expoziție dedicată lui Leonardo da Vinci și-a deschis porțile, la Cluj-Napoca. Sunt picturi, machete și schițe ale invențiilor sale, copiate fidel după cele originale.

Expoziția este una de anvergură, pentru că obiectele vor trece prin 80 de orașe din Europa, Asia, Australia și din cele două Americi.

Întinsă pe 600 de metri pătrați, expoziția cuprinde 45 de modele din lemn, copii după invențiile lui Leonardo da Vinci de acum o jumatate de mileniu.

Sunt aduse aici unele dintre cele mai cunoscute, cum ar fi tancul, parașuta, podul mobil, picioare de mers pe apă, primul robot și așa mai departe”, spune un ghid.

Expoziția a stabilit deja un record, cu peste 20 de milioane de vizitatori la nivel global. Iar primii care au vazut exponatele la Cluj au fost de-a dreptul fascinați de invențiile marelui renascentist.

Obiectele sunt grupate pe cinci categorii – mașinării pentru zbor, hidraulice, pentru construcții, masinarii de război si concepte pentru manufacturi.

A ajuns cu mari eforturi, expoziția este în Cluj de mai bine de două luni, însă nu am reușit să o deschidem din cauza pandemiei. Găsim și schițe din codexurile lui Lonardo da Vinci expuse, precum și o parte din picturile sale, evident reproducerei, nu cele originale”, a declarat organizatorul.

Creațiile sunt la în țară pentru a doua oară, prima dată fiind expuse la București. Expoziția din Cluj-Napoca va fi deschisă până în 15 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO