O elevă de 10 ani a murit de Covid-19, după ce a fost desemnată „asistenta clasei”. „Fata noastră era perfect sănătoasă”

Ultima actualizare: 07-10-2021 09:36
eleva
Facebook.com

O copilă de doar 10 ani a murit din cauza Covid-19, după ce a fost desemnată să-și ajute colegii de clasă bolnavi.

Teresa Sperry a început să aibă simptome pe 22 septembrie. Părinții au explicat că totul a început cu o durere de cap, iar ziua următoare copila a făcut febră. Aceștia o programaseră pentru un test Covid pe 27 septembrie, însă starea ei se agravase așa că au dus-o la spital cu o zi înainte.

Ajunsă la spital, Teresa a fost testată atât pentru streptococ, cât și pentru coronavirus. Primul test a ieșit negativ, iar pentru al doilea încă așteptau rezultatul.

„I-au făcut radiografie toracică și au spus că nu există semne ale Covidului, că plămânii ei sunt sănătoși. Nu păreau îngrijorați”, a spus mama fetei la CNN.

Teresa a fost dusă acasă, unde a continuat carantina. În ziua următoare, copila nu a mai putut să respire. A fost transferată la un spital de copii din Norfolk, unde a murit la scurt timp după. Testul Covid a confirmat faptul că era infectată.

„Suntem acasă. Dar am lăsat o imensă parte din inimile noastre la spital. Doare foarte tare că nu o avem aici. Să văd numele ei pictat de mine pe ușă acum câțiva ani, când i-am renovat toată camera. Să-i văd pisica prin casă, știind că diva mea nu se mai întoarce. Și vreau să spun că, din cauza complicațiilor, inima ei a cedat. Fata noastră era perfect sănătoasă”, a scris mama Teresei pe Facebook.

Părinții fetei au explicat că fiica lor a fost desemnată „asistenta clasei” cu doar o săptămână înainte să moară. Ca parte a jobului, Teresa trebuia să conducă elevii bolnavi la cabinetul asistentei unității de învățământ, sarcină care, în mod normal, revine personalului școlii.

Reprezentanții unității de învățământ au pornit o investigație asupra profesoarei Teresei pentru a afla dacă aceasta a încălcat protocolul impus de pandemie.

Încă este neclar de unde a contractat virusul. Atât părinții Teresei, cât și cei doi frați mai mari sunt vaccinați. Copila și fratele în vârstă de 9 ani încă nu fuseseră imunizați, părinții așteptând permisiunea pentru a-i vaccina.

„Fata mea frumoasă a fost luată de lângă mine pentru că oamenii sunt prea egoiști când vine vorba de ce s-ar putea întâmpla altor persoane. Noi am purtat măști pentru că sunt prea multe persoane din familia noastră supuse riscului. Fiica mea nu era. Iar acum s-a dus. Vrei să știi ce poți să faci ca să îmi onorezi fiica? Poartă o mască! Vaccinează-te! Păstrează distanța socială! Și cel mai important, nu te mai plânge și ține-ți copiii bolnavi acasă. Pentru că, în final, tu încă mai poți să îi îmbrățișezi”, a mai scris mama Teresei pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!