O alpaca, oaspete de onoare la un azil: „Oamenii zâmbesc cu gura până la urechi”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 20 Noiembrie 2018 08:28
Categorie: Stiri Diverse

Ca să aducă zâmbetele pe feţele bătrânilor, azilurile din Occident apelează des la animale. Şi nu vă gândiţi la animale de companie obişnuite, precum câinile şi pisicile.

O alpacă, de exemplu, vine des în vizită la un azil din Brandenburg. N-are altă treabă decât să se lase mângâiată şi strânsă în braţe. Şi, după cum vedeţi vedea, e făcută pentru asta.

Cu urechile ieşindu-i şmechereşte din pălărie şi nişte moţuri roşii agăţate de ham, Caral e întâmpinat cu zâmbete de gazdele sale.

Caral este o alpaca rumegătoare înrudită cu lama, dar de talie mai mică. E foarte sociabil, iar bătrânii îl cunosc bine, pentru că îi vizitează o dată la câteva luni. Toată lumea îl strânge la piept şi îi mângâie blana moale, iar lui Caral nu-i displace deloc.

Joachim Kuntzag, stăpânul alpacalei:Se întâmplă destul de des că asistentele să spună: "Ia te uită, pe cutare nu l-am mai văzut râzând niciodată". Iar persoana cu pricina zâmbeşte cu gura până la urechi."

Acesta e efectul alpacalelor asupra oamenilor. Blânde şi încrezătoare, ştiu perfect să-i cucerească pe cei singuri şi retraşi.

Joachim Kuntzag, stăpânul alpacalei:Sunt grozave ca animale terapeutice, pentru că ştiu întotdeauna pe cine au în faţă şi se poartă adecvat. Când văd pe cineva speriat, sunt rezervate şi nu insistă, sunt foarte atente."

Iar Caral nu face excepţie. 

Stephanie Schmidt, asistentă: „Clienţii noştri devin mai deschişi datorită animalelor. Le provoacă emoţii, dar emoţii pozitive."

Caral nu e singurul animal neobişnuit a cărui treabă e să înveselească bătrânii. La un azil din Belgia, acest rol îi revine lui Gust, un porc de talie mică. Dresat să folosească litiera, porcul e la el acasă pe culoarele azilului, iar bătrânii nu-şi mai imaginează viaţa fără el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un câine trist a impresionat internetul. De ce refuză de 3 luni să plece de pe o stradă
Cine este inamicul nr. 1 al detinuților din Germania. Cand apare Yem, toti tremura
Trei alpacale, pe post de animale de pază: „Contribuie la menţinerea liniştii”
VIDEO PROTVPLUS.RO