Noi drepturi pentru animalele de companie din Spania. Ce se întâmplă cu ele în cazul unui divorț al stăpânilor

Ultima actualizare: 08-01-2022 09:56

În Spania, animalele de companie au primit prin lege statut de membri ai familiei.

Dacă un cuplu vrea să divorțeze, un judecător este chemat să decidă în privința custodiei, ca în cazul unui copil. Autoritățile pregătesc acum și un proiect de lege prin care vor să interzică vânzarea animalelor în magazine și să încurajeze adopțiile.

De anul acesta, animalele de companie din Spania au noi drepturi. Preocupate de bunăstarea lor, autoritățile din aceasta țară au elaborat o lege care le acordă un statut clar în sânul familiei.

Cel mai interesant articol aduce patrupedele si copiii pe picior de egalitate în cazul unui divorț. Astfel, un judecător va trebui să hotărască cine primețte custodia câinelui, a pisicii sau a oricarui animal din casă.

Dacă se dovedește că unul dintre soti a abuzat animalul, acesta va fi separat de patruped pentru totdeauna.

Toate aceste reguli au fost instituite după ce autoritățile din Peninsula Iberică au stabilit ca animalele sunt „fiinţe înzestrate cu sensibilitate”. Așa că cine vrea să adopte un câine sau o pisică trebuie să urmeze mai întâi un curs de formare, gratuit.

Noua lege, care a intrat în vigoare săptămâna aceasta, a fost bine primită de cei care au deja acasă un prieten necuvântător.

În funcție de spațiul de locuit, o familie poate avea cel mult 5 animale de companie, iar creșterea lor în balcoane este interzisă. În plus, vor avea obligatoriu o „carte de identitate”.

Guvernul spaniol nu opreste aici eforturile pentru bunăstarea animalelor. Are în lucru și o lege care va interzice vânzarea animalelor de companie în magazine, dar si exploatarea celor dresate pentru circ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO