Motivul pentru care cercetătorii vor să trimită 6,7 milioane de mostre de spermă pe Lună

Dată publicare: 17-03-2021 17:42
Dată actualizare: 17-03-2021 18:36


Luna

Oamenii de știință americani au început să elaboreze planuri pentru repopularea planetei în cazul unui dezastru major și vor să pornească o bancă de spermă pe... Lună, scrie New York Post.

Cercetătorii au numit-o „poliță de asigurare globală modernă” - un depozit de celule reproductive, construit sub suprafața Lunii, unde vor fi puse la loc sigur mostre de spermă și ovule recoltate de la 6,7 milioane de specii diferite de pe Pământ, inclusiv oameni.

Va fi similar cu „Seiful Apocalipsei” din Svalbard, Norvegia, unde sunt depozitate peste 1,5 milioane de mostre diferite de semințe, în eventualitatea unei apocalipse.

Pe măsură ce planeta este amenințată de dezastre naturale, secetă, asteroizi și un potențial războiului nuclear, cercetătorii spun că omenirea trebuie să investească în călătoriile spațiale pentru a păstra viața așa cum o cunoaștem noi.

„Pământul este în mod natural un mediu volatil”, a declarat Jekan Thanga șeful echipei de cercetători de la Universitatea din Arizona, care au elaborat acest plan.

Datorită instabilității planetei un depozit construit pe Pământ ar lăsa unele specii vulnerabile, a explicat Thanga, care a propus construirea cât mai rapidă a unui depozit de celule reproductive pe satelitul natural al Pământului. Mostre de spermă și ovule de la milioane de specii ar urma să fie înghețate și plasate în caverne subterane de le Lună.

„Le putem salva până când tehnologia va avansa suficient cât să ne permită să reintroducem aceste specii”, a mai precizat Jekan Thanga.

Sursa: New York Post

Tags: luna, cercetatori,


VIDEO PROTVPLUS.RO