Doi lemurieni gemeni s-au născut la grădina zoologică din Sibiu. De ce este un eveniment rar

Dată publicare: 17-03-2021 16:58
Dată actualizare: 17-03-2021 18:04


Eveniment fericit la grădina zoologică din Sibiu. Aici s-au născut doi lemurieni gemeni, lucru extrem de rar în captivitate. Puii, care stau acum lipiţi de mama lor, au câştigat deja simpatia îngrijitorilor şi, bineînţeles, a vizitatorilor.

Simpaticele făpturi cu ochii mari şi coada dungată stârnesc zâmbete nu doar în filmele de animaţie. Familia lemurienilor de la Sibiu, originară din Madagascar, s-a mărit acum la 9 membri. Cei doi puiuţi gemeni cântăresc doar 100 de grame şi sunt nedezlipiţi de mămica lor.

Vreme de patru săptămâni, puii vor sta la pieptul mamei, iar ceilalţi lemurieni curioşi sunt ţinuţi la distanţă.

Cristian Zoldi, medic veterinar: „Puii sunt bine, mama are grijă de ei, îi alăptează, le face toaletă, este foarte grijulie dar când restul din grup se apropie ca să-i cunoască, le atrage atenţia şi chiar îi alungă, ca să protejeze puii.”

Puii nu au nume şi nici nu le se cunoaşte încă sexul.

Mioara Urdea, îngrijitoare: „Noi nu vream să facem diferenţă când vorbim, venim la toţi, nu doar la unul şi să nu să-l strigăm pe unul pe nume şi pe restul îi lăsăm deoparte,”

Cristian Zoldi, medic veterinar: „Alimentul care le place cel mai mult este banana. Mâncarea constă mai mult în zarzavaturi şi legume, mai puţin din fructe. Fructele vin ca un fel de bonus pentru ele.”

Momentan întreaga familie de lemurieni este protejată de frig într-un adăpost special încălzit, care reproduce clima din Madagascar. Odată cu încălzirea vremii, simpaticele mamifere se vor aventura şi în spaţiul exterior.

Tags: lemurieni, sibiu,


VIDEO PROTVPLUS.RO