Minunății culinare la malul mării. Cu ce preparate s-au delectat turiștii pe litoral
Sarailii, baclavale, plăcinte cu carne, vinete umplute, dulceață de smochine și nu în ultimul rând, șuberek.
Toate aceste minunății culinare i-au făcut pe cei care au ajuns, sâmbătă, la mare, să le încerce și nu în ultimul rând, și să se bucure de soare.
Mesele sunt pline de preparate turcești care îți lasă gura apă doar dacă le privești. În momentul în care le și guști, nu te mai oprești.
Lăsăm dulciurile și vă spunem că vinetele, ardeii, ceapa, usturoiul, lintea și roșiile sunt principalele ingrediente din bucătăria turcească. De aici încolo, un întreg festival.
Ramona Dănilă, manager restaurant: „Toată lumea încă dorește să stea afară. Nu ne vine să credem, anul trecut nu era vremea asta. Este extraordinar de stat afară pe plajă, încă forțăm un pic vara”.
Sâmbătă au fost 20 de grade pe litoral, iar meteorologii anunță pentru următoarele zile temperaturi la fel de prietenoase.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: litoral, malul marii, retete culinare,
Dată publicare:
05-11-2022 19:18