Mihaela Bilic spune că nu ar trebui să ne ferim de mezeluri. Explicațiile nutriționistului

×
Codul embed a fost copiat

Mihaela Bilic a fost invitată, marți, la emisiunea „La Măruță”, unde a vorbit despre consumul de mezeluri. Nutriționistul spune că atâta vreme cât pe eticheta produselor apar ingrediente curate, atunci acestea sunt sănătoase pentru consum.

Mihaela Bilic a explicat de ce mezelurile nu sunt un produs de care ar trebui să ne ferim atunci când facem cumpărăturile.

„Tot ce veți vedea, ca și la brânzeturi, știți cum scrie pe brânză că un kilogram de brânză se face din 7 litri de lapte, deci în brânză se concentrează proteinele, grăsimea.
Sigur toată lumea a văzut în străinătate, când fac spaniolii și italienii bucățile alea de jambon, acolo când îl vezi după ce a fost uscat, afumat, el este mic ca și volum pentru că a pierdut o parte din apă. Apa este cel mai bun mediu de a dezvolta bacterii și atunci un produs când vrei să-l ții mai mult, îl usuci, scoți apa din el, îi dai sare și condimente care împiedică multiplicarea bacteriană și în felul acesta volumul scade. Deci mezelurile sunt ceva care concentrează grăsimea și proteina din carne”, a explicat nutriționistul.

De asemenea, Mihaela Bilic a spus și care este cantitatea corectă de mezeluri pe care ar trebui să o consumăm.

„Când mâncăm salam, când mâncăm mezeluri tăiem feliuțele subțiri pentru că au gust intens. Și acolo unde porția corectă de carne este 150g, așa o bucată, la mezeluri ajunge la 40-50g. Deci sub 50g e porția corectă. Deci în momentul în care este de bună calitate respectivul produs, că e vorba de salam, că e vorba de jambon, calitatea o citim din ingredientele pe etichetă, atunci trebuie să știm două lucruri: mezelurile nu se mănâncă la fel de des ca și carnea și porția de mezeluri este doar o treime din porția de carne”, a spus aceasta.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Nutriționistul a menționat că în momentul în care alegem un astfel de produs ar trebui să consultăm mai întâi ingredientele de pe etichetă.

„Totdeauna au fost asociate mezelurile cu sursă de nitriți. Nitriții sunt periculoși pentru sănătate, deci se fac niște enunțuri din acestea de breaking news. Uitați-vă pe etichetă. E adevărat, este mai greu, dar uitați-vă pe etichete. Avem mezeluri care nu conțin niciun fel de aditivi, niciun fel de conservanți și în care veți regăsi, așa cum făceau bunicii noștri acasă, ingredientele curate, adică însemnând carne, condimente, sare”, a mai spus Mihaela Bilic.

Mai multe detalii în video.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese

Pastele Bolognese sunt un preparat clasic italian. Prepararea unui sos Bolognese autentic pentru paste este un proces minuțios care necesită răbdare și ingrediente de calitate.  

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”
Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”

De vineri credincioșii încep Postul Crăciunului, perioadă în care bucatele "de dulce", adică bazate pe carne, ouă, lapte sau brânză, vor fi date uitării, iar fructele, semințele de tot felul, cerealele și legumele vor fi esențiale.

Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore
Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore

Pe 15 noiembrie are loc Luna Plină în zodia Taur. Luna Plină anunță concluzii, decizii importante, încheieri de etape și culegerea roadelor unor demersuri începute în urmă cu jumătate de an.

 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.