Metoda "accidentul". Cum a fost păcălită o bătrână din Neamț să plătească 6.000 de euro

Dată publicare: 24-04-2020 08:43
Dată actualizare: 24-04-2020 09:11


Câţiva escroci au reuşit să ia 6.000 de euro de la o femeie de 83 de ani, din Neamţ, prin metoda "accidentul". Bătrâna păgubită a aflat că a fost înşelată abia în momentul în care poliţiştii i-au adus banii înapoi.

Femeia în vârstă de 83 de ani a primit un telefon care o anunţă că o rudă de a ei a suferit un accident şi are nevoie de bani pentru o operaţie complicată.

Fără să bănuiască nimic ea a dat unui bărbat care a venit la poarta ei toţi banii pe care îi avea în casa cu speranţa că îi salvează viaţa cuscrei sale.

Femeia a avut însă o surpriză când poliţiştii i-au bătut la poartă şi i-au spus că i-au recuperat banii.

Indivizii au mai încercat aceeaşi metodă şi la alte 4 victime. O femeie în vârstă de 77 de ani a fost la un pas să fie şi ea păcălită. A fost inspirată şi şi-a sunat rudele.

Vecinii sunt convinşi că escrocii au ajutor din zonă.

Ioan Dumitrache: "Cineva care îi cunoaşte le transmite lor, şi e mâna în mână cu ei, că altfel nu se poate. De exemplu eu nu am cum să ştiu că este unchiul meu e acolo şi poate nici nu ştiu data când e născut el. Tot cineva care are datele."

Poliţiştii au organizat un filtru şi au reuşit să oprească maşina cu care escrocii se deplasau.

Dimitrie Mocanu - IJP Neamț: "Poliţiştii din cadrul secţiei rurale Săvineşti au probat activitatea infracţională a unei tinere de 18 ani şi a unui bărbat de 39 de ani din Iaşi bănuiţi de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţişti şi restituit femeii."

Cei 2 complici, vor fi cercetaţi însă în stare de libertate.

Tags: tâlhărie, neamț,


VIDEO PROTVPLUS.RO