Mesele au fost pline de bunătăți în ziua de Paște, după un post lung. Berbecuțul rumenit a fost specialitatea zilei
După slujbă, credincioșii au trecut la cele lumești. Pe Valea Prahovei au sfârâit grătarele, iar fumul de mici s-a ridicat fuioare printre brazi. La mare, lumea și-a clătit ochii în valuri, la un pahar de vin.
Se duc lupte grele cu kilogramele și în Maramureș, unde după un post lung se rup mesele de bunătăți.
O bucurie nesfârșită a gustului în Poiana Brașov.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
În timp ce mesenii au cerut non-stop cotlete suculente de berbecuț, în bucătărie a fost cursa cu obstacole.
Din cămara plină cu murături și până în pântecul grătarului, totul s-a învârtit în jurul meselor întinse.
Bărbat: „Avem ciorbă de miel tradițională și colegul a mers pe partea asta de Crăciun, cu carnea de porc”.
Femeie: „Carne de miel, că nu am pregătit acasă, am zis că mâncam aici, eram nerbdători să ajungem”.
Spectacolul de gusturi și arome a fost completat de lăutari.
Pe malul mării, în Eforie Nord, după ce s-au ghiftuit lumea s-a prins în horă.
Bărbat: „O bere și ascultăm muzică, e atmosferă plăcută, ne mulțumim, ne bucurăm de viață, de soare”.
Alexandra Bedregeanu, managerul unui hotel din Eforie Nord: „Ne bucurăm să avem un grad de ocupare de 100%”.
Și pentru că pe litoral soarele n-a stat numai ascuns, vremea nu a stricat bucuria proțapului. Berbecuțul rumenit a fost specialitatea zilei.
În Mamaia, în așteptarea fripturii, turiștii și-au făcut poftă de mâncare. Au ieșit pe plajă, au băut un vin și au jucat fotbal pe nisip.
Reprizele de ploaie nu au putut învinge nici grătarele de pe Valea Prahovei. Din meniu nu a lipsit pastrama.
A curs cu bunătăți și în arhaicul Maramureș. La pensiunile din Borșa, cunoscuși și necunoscuți petrec sărbatorile împreună ca o mare familie.
Veniți și de la 600 de kilometri distanță, oaspeții s-au adunat în jurul meselor îmbelșugate.
Turistă: „Bucatele sunt de calitate, totul e natural și la superlativ. E prima dată când venim și am vrut să vedem peisajele și tradițiile care se păstrează aici. Venim din București, drumul a fost lung și obositor”.
Tânăr: „Nu mă pot opri din mâncat, chiar dacă nu mai pot, tot nu mă pot opri”.
În final, oaspeții și-au îmbrățișat gazdele primitoare.
Reporteri: Marilena Iordache, Yvette Mîrza, Adina Timiș