Meghan Markle i-a pregătit viitorului bebeluș o cameră "vegană". Ce presupune acest stil

Dată publicare: 23-04-2019 08:06
Dată actualizare: 23-04-2019 09:55


Alimentația vegană câștigă tot mai mulți adepți, dar atenția se îndreaptă, mai nou, și către proprietățile vegane.

La Londra au apărut apartamente de lux și camere de hotel în acest stil. Adică, materialele folosite pentru amenajări interioare - fără excepție - sunt "prietenoase" cu animalele. Fără piele sau blană naturală și nici vopseluri care să conțină produse de origine animală, ori să fie testate pe animale.

Meghan Markle este una dintre celebritățile care dă tonul acestui stil. Camera viitorului bebeluș, pe care urmează să-l nască în zilele sau săptămânile următoare, este zugrăvită cu vopsea vegană.

Nu doar delicatesele de pe masă sunt vegane, în acest penthouse londonez, ultra-luxos . Tot ce ţine de amenajarea interioară - de la piese de mobilier, până la tapet - sunt, de asemenea, vegane.

Apartamentul a fost scos la vânzare pentru 5 milioane de lire sterline și tocmai şi-a găsit norocosul cumpărător.

De amenajare s-a ocupat o companie de design interior în stil vegan. Clienţii sunt asiguraţi că materialele folosite NU au fost obținute prin uciderea animalelor sau printr-o formă de cruzime față de animale.

Vopseaua nu conţine produse de origine animală şi nici nu a fost testată pe animale. Nu s-a folosit piele naturală, sau blană, dar nici puf, ori pene. Doar lână, obţinută prin tunderea oilor, o metodă care nu este considerată traumatizantă.

Itala Santos, directorul unei companii de design interior: "Un exemplu în privința materialelor alese este imitația de piele cu care sunt tapițate tăbliile paturilor. În loc să folosim materiale care încalcă etică, am ales această minunată imitație de piele, de un portocaliu aprins, pentru dormitoarele mai mici. Pentru dormitorul principal avem altă culoare, azuriu."

Chiar şi operele de artă sunt realizate în stil vegan.

Itala Santos: "Am găsit artiști care să reproducă designul ales de noi, cu condiția ca aceștia să folosească neapărat vopsea vegană și pensule confecționate în stil vegan."

Există destule materiale "prietenoase" cu animalele care pot crea aceeaşi impresie de lux, de opulenţa - spune designerul, pentru care veganismul este un stil de viaţă, dar şi o afacere.

Itala Santos: "Nimeni nu mă poate convinge să folosesc altceva decât blana artificială, de exemplu. Însă am avut mereu convingerea că nu fac rabat de la calitate, sau de la lux, folosind criteriul etic atunci când aleg materialele."

Printre clienţii de vază ai acestei firme de design se numără şi ducesa de Sussex, cunoscută militantă pentru cauza animalelor.

Itala Santos: "Mai să cad de pe scaun când am primit un telefon de la Meghan Markle, care mi-a cerut să-i amenajez interioarele reședinței sale de la Windsor."

La Londra au apărut şi camere de hotel amenjate în stil vegan - probabil o premieră în industria ospitalităţii. Încă de la recepţie te poţi aşeza pe un scaun care pare îmbrăcat în piele, dar tapiţeria e făcută dintr-un material numit Pinatex, obţinut din ... ananas.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO