Mastercard şi Visa au blocat plățile pe cel mai cunoscut site pentru adulți. Motivul din spatele deciziei

11-12-2020 09:56


Mastercard şi Visa au blocat plățile pe cel mai cunoscut site pentru adulți. Motivul din spatele deciziei

Mastercard şi Visa au oprit plățile pe site-ul PornHub, în urma unor acuzații de agresiune sexuală împotriva minorilor.

Publicația New York Times a dezvăluit că multe dintre filmele postate pe site-ul pentru adulţi prezintă agresarea sexuală a unor copii, transmite Reuters, citat de news.ro. În consecință, cei mai mari procesatori de plăți din lume au decis joi blocarea plăților pentru conținutul xxx de pe site, cel puțin până la finalizarea anchetei.

Mastercard a anunţat că blochează permanent utilizarea cardurilor pe site-ul cu conţinut sexual, după ce investigaţia sa a confirmat prezenţa conţinutului ilegal de pe platformă.

Visa a anunţat că suspendă procesarea plăţilor până când va fi finalizată o investigaţie.

„Cerem instituţiilor financiare care oferă servicii MindGeek (compania din spatele Pornhub) să suspende procesarea plăţilor prin intermediul reţelei Visa”, a anunţat Visa într-un comunicat.

Reprezentanții Pornhub nu au comentat până la această oră situația.

Articolul din New York Times a descris unele filme de pe site ca fiind înregistrări ale unor agresiuni împotriva unor femei şi fete în stare de inconştienţă.

Pornhub a negat acuzaţiile, afirmând că a interzis descărcările de filme, permiţând doar unora dintre conturile partenere să încarce conţinut.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO