Mai mulți tineri au cerut și primit adeverință de la primărie pentru a merge la “colindat cu capra”. Ce spune primarul

Ultima actualizare: 28-12-2021 15:16
colind capra
Inquam Photos / Catalin Urdoi

Mai mulți tineri din comuna Coțofănești, județul Bacău, au cerut primarului să le elibereze o adeverință pentru a putea merge să colinde cu “capra”.

Astfel, pe adeverință scrie că “Adeverim prin prezenta că numiții: (trei nume și datele) sunt locuitori ai comunei noastre, sunt cunoscuți ca practicanți ai datinilor de sărbatori (CAPRA) și nu au creat probleme de niciun fel în localitate. Eliberăm prezenta pentru a le servi la a merge cu capra în perioada 23 decembrie 2021 – 2 ianuarie 202”.

Contactat de G4Media, primarul localității a spus că el le-a spus tinerilor că nu au nevoie, dar ei au insistat.

„Din comuna noastră se duc și 30 de Capre peste tot prin țară, cu trenul… și la București și peste tot, nimeni nu mi-a mai cerut până acum adeverință, doar băieții aceștia au insistat. Am zis să le dau, de ce să nu le dau, doar nu era să le îngrădim acest drept… Eu știu că ei nu au cazier, sunt în regulă băieții…”, a declarat Viorel Olariu.

Primarul a spus că în anii trecuți s-a întâmplat ca tinerii să fie legitimați în caz că se întâmplă ceva.

„Înainte, exista acestă procedură și probabil băieții au vrut să fie în regulă în caz că sunt opriți pe drum de poliție, de aceea au insistat să le eliberez adeverința”, a adăugat Olariu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO