Lucrări de Picasso, scoase la licitație pentru renovarea Muzeului de Artă din Brașov. Ce prețuri de pornire au

30-01-2021 08:37


Lucrări de Picasso scoase la licitație pentru binele artei. Este vorba despre două piese de grafică care vor fi vândute pentru a susţine financiar renovarea Muzeului de Artă din Brașov.

 

Creațiile au fost donate de un colecţionar din Bucureşti, dornic să ajute prin demersurile sale instituţiile culturale din ţară.

"Nud albastru" și "Nud pe fotoliu" - sunt cele doua lucrări semnate de celebrul pictor Pablo Picasso care vor fi scoase la licitație marți.

Au fost dăruite de avocatul George Șerban din propria colecție de artă pentru renovarea spațiilor expoziției permanente de la Muzeul de Artă din Brașov. Mai exact, recondiționarea parchetului și zugrăvirea pereților din cele 6 săli.

George Șerban, colecționar de artă: "Este necesar, că suntem într-o zonă a frumosului, într-o lume a frumosului, ca intrând în spațiul ăla să nu zici că ești la bătrâna mea mamaie de la țară care nu a avut bani să-și repare parchetul. E păcat. E un oraș excepțional și trebuie să rezolvăm povestea asta".

Radu Popica, director Muzeul de Artă Brașov: "Este o inițiativă nouă, originală, dar care sperăm să devină un model pentru relația dintre colecționari și muzee, ca ei să sprijine muzeele prin astfel de gesturi pe viitor".

 

Singura carte a lui Obama cu autograf din țară, scoasă la licitație

 

Prețul de pornire al pieselor de grafică este de 250 de euro. Specialiștii casei de licitație estimează însă că suma pentru care vor fi adjudecate va ajunge pe la 5.000. Poate chiar la 10.000 de euro.

Alina Panico, reprezentant casa de licitații: "Pentru piesele de grafică se pot depune oferte în prealabil până marți, atât online, cât și în scris la Palatul Cesianu-Racoviță, iar pentru a participa la licitație trebuie să îți realizezi un cont pe artmark.ro".

Tot marți, în cadrul aceleiași licitații se vinde și cartea "Pământul Făgăduinței" cu semnătura originală a autorului - Barack Obama, la prețul de pornire de 100 euro.

Este unica astfel de carte disponibilă pentru vânzare la noi în țară. Fondurile obținute vor fi donate asociației OvidiuRO, care susține grădinițele din comunități defavorizate.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO