Leguma cu formă de șarpe, miros de pâine caldă și gust de tomate, obținută în Buzău. VIDEO

Ultima actualizare: 22-09-2021 15:08
dovleac sarpe
Adevarul

O nouă specie de dovleac face senzație în Buzău. Este vorba despe dovleacul cu formă de șarpe, miros de pâine caldă și gust de tomate.

Leguma aste opera specialiştilor de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, care au încercat mai mulți ani să o obțină. Acum, ei au reuşit și au denumit leguma „dovleacul-şarpe“, conform Adevărul. 

Leguma a fost obținută după încrucişarea unui dovleac chinezesc cu un castravete armenesc. Acesta este ultimul de testare al legumii. Apoi, dovleacul urmează să fie brevetat și omologat.

„Striaţiile şi aspectul uşor spiralat îi conferă denumirea de dovlecel-şarpe iar la noi se comportă foarte bine în cultură. De asemenea, forma de liană îi dă un aspect luxuriant şi de aceea poate fi folosit şi pentru pergole, dar şi pentru consum“, a declarat Camelia Bratu, cercetător la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău.

Specialiștii au precizat că abia la maturitate leguma ajunge să aibă gustul de tomate.

„Fructul se maturează, iar din verde se transformă în portocaliu şi apoi în roşu grena. În Africa, dovleacul-şarpe este cunoscut ca tomata-şarpe, pentru că la maturitate are gustul unei roşii obişnuite, una foarte bine coaptă“, a punctat Costel Vânătoru, cercetător în cadrul SCDL Buzău.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO