I s-a interzis să-și vadă fiul aflat pe moarte. Drama trăită de o tânără mamă


Ultimul update: Marti 18 Decembrie 2018 11:35
Data publicarii: Marti 18 Decembrie 2018 10:32
Categorie: Stiri Diverse
mama, copil

O mama din Yemen nu-și poate vizita copilul aflat pe moarte, în California, din cauza interdicției impuse de SUA vizitatorilor din țara sa, a declarat familia femeii pentru BBC.

Abdullah Hassan, în vârstă de doi ani, s-a născut cu hipomielinare, o boală a creierului care ia afectat capacitatea de a respira, iar medicii susțin că băiețelul nu va supraviețuit. Rudele sale au povestit că mama sa vrea să-l vadă pentru ultima oară înainte de a-l deconecta de la aparate, scrie BBC.

Deși Abdullah și tatăl său s-au născut în Yemen, sunt cetățeni americani, spune familia.

"Tot ce dorește este să-și țină de mână fiul pentru ultima oară", a declarat tatăl băiatului, Ali Hassan, de 22 de ani, duminică, pentru San Francisco Chronicle.

Soția lui Hassan, Shaima Swileh, caută în prezent o derogare de la Departamentul de Stat al SUA pentru a călători urgent în SUA.

La scurt timp după preluarea mandatului, președintele american Donald Trump a impus restricții de călătorie pentru majoritatea țărilor musulmane. Decizia a trecut prin mai multe versiuni înainte de a fi admisă de Curtea Supremă a SUA în această vară.

În urma decretului, s-a interzis intrarea în SUA pentru cetățenii Iranului, Coreei de Nord, Venezuelei, Libiei, Somaliei, Siriei și Yemenului.

Pe când băiatul avea doar opt luni, familia s-a mutat din Yemen în Cairo pentru a scăpa de războiul civil din această țară. În urmă cu trei luni, Abdullah a fost dus în America pentru tratament.

Odată ce medicii au constatat că minorul este în stare terminal, familia a depus toate eforturile de a ajunge la căpătâiul său, însă au primit o scrisoare de respingere din partea Departamentului de Stat, citând interdicția de călătorie a președintelui SUA.

Un funcționar al departamentului de stat a declarat pentru BBC că fac "toate eforturile pentru a facilita călătoriile legitime de către vizitatorii internaționali".

"De asemenea, suntem pe deplin angajați să administrăm legislația americană privind imigrația și să asigurăm integritatea și securitatea granițelor țării noastre".

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO