Grădina Zoologică din Târgu Mureș are locatari noi: trei reni și două bufnițe polare

Ultima actualizare: 29-12-2021 18:22

Au sosit noi locatari la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, întinsă pe hectare întregi. Moș Crăciun a lăsat cadou trei reni și două bufnițe polare. Animalele nu au venit din Laponia, ci au fost donate de o grădină zoologică din Olanda.

Au suportat călătoria foarte bine și acum încearcă să se adapteze la clima de la noi.

Trei reni masculi și două bufnițe polare, femele amândouă, au călătorit împreună 35 de ore. Au sosit din Olanda și au făcut față cu brio drumului lung parcurs cu mașina.

Acum, păsările împart o volieră spațioasă amenajată în mijlocul pădurii. Aici au ocazia să zboare și să se acomodeze cu clima mai domoală decît vremea cu care au fost obișnuite pînă acum.

Alături de bufnițe, din nordul Europei au sosit și trei reni - masculi tineri care au nevoie de multă atenție, dar și de plimbare zilnică, pentru a se acomoda mai repede.

Kopacz András, director adjunct: ”În istoria grădinii zoologice, aceasta este prima dată când am adus reni. Momentan sunt trei, dar vrem să avem un grup mare și să pregătim și să îi antrenăm pentru iarna următoare”.

Peste 20 de animale aduse anul acesta

Deocamdată, noii locatari sunt în carantină, iar vizitatorii se vor putea bucura de ei de săptămîna viitoare. Atunci, renii vor sta alături de cerbi.

În total, anul acesta, Grădina Zoologică din Târgu Mureș și-a îmbogățit colecția cu peste 20 de animale, inclusiv păsări flamingo și maimuțe.

Kopacz András, director adjunct: ”În total, au fost cinci transporturi, mai mult din Ungaria, ultimul din Olanda. Au sosit din alte grădini zoologice unde sunt în surplus, și astfel au fost transferate sub formă de donație”.

Erika, angajată zoo: ”Am primit zece maimuțe care sunt în două spații separate pînă se cunosc și cu timpul probabil o să fie o familie mai mare. În primele zile, încercăm să facem cât mai multă mișcare, să fie mai liniștite”.

În viitor, cei de la grădina zoologică plănuiesc să aducă specii noi și să mărească efectivul grupurilor deja existente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO