Un bostan uriaș de peste 200 de kilograme a atras sute de vizitatori în Buzău


Ultimul update: Luni 30 Septembrie 2019 09:52
Data publicarii: Luni 30 Septembrie 2019 09:08
Categorie: Stiri Sociale

Auriu sau argintiu, dulce la gust, în plăcinte sau doar pentru decor, dovleacul este sarbătorit în fiecare an în comuna buzoiană Poșta Câlnău.

Mirosul îmbietor de plăcinte sau de sarmale fierte la cuptor în coajă de bostan a atras sute de vizitatori la un festival dedicat dovleacului.

„Vedetă” a fost un bostan uriaș de peste 200 de kilograme.

Într-un decor îmbietor de toamnă, legumicultorii din comuna Poşta Câlnău au adus la festival cele mai frumoase exemplare de dovleac din recolta acestui an.

Ionel Horhocea, organizator: „Avem dovleci giganți de la 10 kg până la 200 și ceva de kg un dovleac. Avem oaspeți care au venit și din Serbia anii precedenți și din Republica Moldova.”

Gospodinele au frământat aluatul de plăcinte așa cum o făceau bunicii odinioară, iar din cuptor au ieșit adevărate delicii.

Gospodină: „Făină, sare, zahăr și un pic de ulei. Pe urmă întindem foaia, radem dovleacul, îl punem pe foaie și pe urmă îl punem în tavi. Rumenă, bună, că la bunica”.

Pe lângă gustoasele prăjituri și plăcinte umplute cu dovleac, au fost la mare căutare și sarmalele coapte în coajă de bostan .

Gospodină: „Am împachetat sarmalele, am scobit dovleacul, le-am așezat și pe urmă le-am băgat la cuptor, le-am ținut de seară până dimineață”.

Festivalul este la cea de a 5-a ediție, iar vizitatorii, ca în fiecare an, au golit rapid standurile cu preparate din dovleac. Alții au preferat să cumpere dovleacul pentru a-și pregăti acasă pereparatele, după bunul plac, sau pentru a obține semințe pentru anul viitor.

Reporter: „Ce o să faceți cu el?”

Client:Plăcinte, copt și la anul punem și noi în grădina. O să luăm semințe și o să punem și noi în grădină.”

Câțiva vizitatori au profitat de atmosfera plăcută și au găsit aici cadrul perfect pentru o fotografie.

Vizitator: „Venim în fiecare an pentru că este deosebit de frumos și ne atrage. În primul rând, produsele sunt extraordinare, produse de Pleșcoi. Tărtăcuțe, dovlecei, e minunat pentru un sfârșit de săptămâna.”

Festivalul Dovleacului de la Poșta Câlnău durează până duminică, 6 octombrie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Leguma care s-a scumpit din cauza secetei. E folosită inclusiv pentru deserturi
Cursă cu dovleci de 400 de kilograme și vâsle, într-un orășel din Belgia
Un dovleac de aproape 1.000 de kilograme, câștigătorul unui concurs. Îi aparține unui pilot
VIDEO PROTVPLUS.RO