Faleza Dunării din Galați, gazda unui concurs culinar de Florii. Bucătarii au dus ciorba de pește la un alt nivel
În Duminica Floriilor, la Galați, vedeta a fost - evident - peștele. Cei mai pricepuți bucătari și-au dat întâlnire la un concurs de gătit ciorbă tradițională de pește. Evenimentul a strâns, desigur, mulți pofticioși.
Încă de dimineață, bucătarii s-au strâns pe faleza Dunării din Galați. Au pornit focul, au pregătit atent ingredintele, și au pus ciorbele la foc - fiecare după rețeta sa.
Gicu Caraman, participant concurs: "Am fiert întâi căpățânile de pește, crap și novac. Acum am pus legumele. La urmă punem zarzavaturile leuștean și pătrunjel tocat cât mai fin și ciorba va fi foaaaarte bună".
Lucian Cosman, participant la concurs: "Acesta este un borș pescăresc. Pe baltă, nu punea nimeni borș de putină, aveau minimul de ingrediente, adică o ceapă, țelină ceva și cam atât".
Mai în glumă, mai în serios, bucătarii au împărtășit cu greu câteva dintre secretele lor.
Lucian Țilea, brăilean, participant concurs: "La urmă de tot, când se pune și leușteanul, iei o broască mică mică, din aia verde, și o arunci acolo. Doamne, îi dă o aromă... Asta e pentru gălățeni, nu?".
Conduși de arome, oamenii s-au așezat la coadă pentru o porție din specialitățile pescărești. Mulți turiști au venit special pentru preparatele din concurs.
Bărbat: "Foarte bună! La ceaun mai mare acolo iese bine".
Bărbat: "Sunt cam mâncător de pește și cam la o săptămână jumate-două facem o ciorbă de pește".
Reporter: "De când n-ați mai mâncat o ciorbă pescărească?".
Bărbat: "De câteva luni bune. Sunt pasionat de pescuit și sunt de 17 ani în Deltă și am învățat să fac și ciorbă și borș".
Concursul de gătit ciorbă de pește are o tradiție de aproape 20 de ani, la Galați, și atrage, de la o ediție la alta, tot mai mulți bucătari.
Sursa: Pro TV
Etichete: galati, duminica floriilor, ciorbă de pește,
Dată publicare:
10-04-2023 09:44