Decorațiuni de toamnă. Cum să îți aranjezi casa pentru acest sezon

decoratiuni de toamna cu dovleac
Shutterstock

Decorațiunile făcute acasă sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai confortabile activități de toamnă.  

Nu e nimic mai plăcut decât o după-amiază ploioasă de duminică, cu o lumânare parfumată cu aromă de dovleac aprinsă și un proiect care să îți țină mâinile ocupate. Aceste decorațiuni de toamnă sunt ușor de făcut și pot fi o activitate relaxantă pentru toată familia.

Decorațiuni de toamnă - idei pe care să le faci la tine acasă

Ghiveci sau vază din dovleac

Un dovleac scobit poate fi un recipient excelent pentru flori și plante. Dacă vrei să-l folosești ca ghiveci, poți găuri sau scobi un orificiu la bază pentru drenaj, umple-l cu pământ și apoi plantează câteva flori de toamnă, cum ar fi panseluțele sau crizantemele.

Dacă preferi să-l folosești ca vază, poți fie să îl umpli cu flori artificiale, fie să ascunzi în interior o vază cu apă pentru flori naturale. Oricare variantă ar arăta minunat pe masa ta din sufragerie.

Citește și
dovleac
Dovleac - câte calorii are o porție de dovleac copt și cum poate fi integrat în alimentație. Conține vitamine esențiale
Secretele murdare ale marilor companii IT din România: „Când apare «cioclul» în sediu, știm”

Dovleac texturat cu fasole

Folosește fasole uscată și lipește boabele pe un dovleac artificial, apoi vopsește întreaga suprafață în culoarea dorită. Poți vopsi înainte boabele în mai multe culori, apoi să le lipești pe măsură ce vopseaua se usucă pentru a obține un mozaic.

Ghiveci suspendat din dovleac

Dacă vrei să duci ghiveciul de dovleac la următorul nivel, transformă-l într-un ghiveci suspendat. Acest lucru funcționează cel mai bine cu un dovleac artificial ușor, deoarece cei reali sunt, de obicei, prea grei pentru a fi suspendați, chiar și după ce sunt goliți.

Dovleci cu fire de lână abstracte

Pur și simplu ia niște fire de lână groase și distrează-te experimentând cu forme abstracte. Lipește firele de dovleci folosind adeziv. Poate fi util să desenezi mai întâi modelele pe dovleci cu un creion. Folosește fire colorate sau vopsea fosforescentă, care să lumineze în întuneric.

Fantomă din macrame

Macrameul este un decor grozav pentru orice sezon, iar o fantomă este un decor deosebit de potrivit pentru Halloween. Folosește frânghie cu capete ondulate pentru a adăuga un detaliu jucăuș acestui proiect. Poți face asta și cu funie. Doar fă o formă de fantomă, apoi lipește-i doi ochi negri. Capetele sforilor pot fi lăsate să curgă liber.

Dovleci cu flori uscate

Dacă nu îți place să sculptezi dovleci, această decorațiune este o alternativă excelentă. Ia niște flori uscate pe care le-ai presat și lipește-le pe dovleci folosind adeziv spray sau lichid. Expune acești dovleci în interior pentru a-i proteja de umezeală. Poți face dovleci de toate culorile și formele, dar cel mai bine se vor vedea florile pe dovlecii mai albi.

Ghirlandă de toamnă din pagini de carte

Mergi la un magazin de antichități pentru a găsi câteva cărți ieftine și care arată vechi. Paginile vechi, îngălbenite, sunt materiale minunate pentru o ghirlandă de toamnă. Creează un șablon de frunză, trasează și decupează formele din hârtie. Poți folosi un perforator pentru a le lega împreună. Dacă ai un șemineu, această ghirlandă va arăta deosebit agățată dintr-o parte în alta a acestuia. Alternativ, poți decora biblioteca cu ea.

Mini dovleci croșetați

Nu există nimic mai plăcut decât să te cuibărești pe canapea și să croșetezi în această perioadă a anului. Există nenumărate modele de dovleci croșetați online, așa că alege unul și apucă-te de treabă. Cheia pentru a crea propria ta colecție frumoasă de dovleci este, cu siguranță, să alegi fire în diferite nuanțe de portocaliu și crem. Apoi, te poți ocupa de frunzulița verde pentru un detaliu contrastant, sfătuiește thespruce.

Lilieci de hârtie

Dacă îți decorezi casa de Halloween, acești lilieci care își fac veacul pe perete sunt ideali. Ai nevoie de hârtie neagră puțin mai groasă, o foarfecă ascuțită și un șablon pentru a decupa liliecii. Îndoaie aripile pentru un efect 3D și lipește-i pe perete ca să pară că stau în colonie.

Ce trebuie să știi când te apuci să decorezi pentru toamnă

Pentru a crea o atmosferă de toamnă, umple-ți sufrageria cu multe obiecte decorative specifice acestui sezon.

Iată cinci tipuri de decorațiuni de luat în considerare:

Lumânări

Zilele devin mai întunecate mai devreme în timpul toamnei, așa că este un moment bun pentru a încorpora lumânările în decorul tău. Ia în considerare folosirea unor tipuri parfumate – cum ar fi cele cu aromă de dovleac sau scorțișoară – care se potrivesc cu sezonul. Suporturile pentru lumânări ar trebui să urmeze o schemă de culori de toamnă, dacă este posibil.

Dovleci decorativi

Paleta de culori a dovlecilor definește întregul sezon de toamnă. Lasă câțiva dovlecei miniaturali la intrarea în fața casei după Halloween sau înlocuiește felinarele tăiate cu dovleci albi eleganți. De asemenea, poți folosi dovlecii decorativi ca decor interior, dacă pui în practică ideile de mai sus.

Aranjamente florale

Axează-te pe nuanțele pale ale florilor de toamnă, cum ar fi crizantemele, hortensiile și floarea-soarelui. Galbenul ruginiu și portocaliul pot fi deosebit de atractive, imitând aspectul frunzelor de toamnă. Poți include și alte elemente de toamnă, cum ar fi ghindele și conurile de brad, în aranjamentele tale. Ia în considerare și atârnarea unei coroane de toamnă pe ușa de la intrare.

Pături

Păturile grele și calde fac toată diferența, atât în decor, cât și în confort, pentru lunile mai reci de toamnă. Păturile cu model în carouri în nuanțe pale sau în culori solide de ruginiu pot funcționa bine cu o schemă de culori de toamnă.

Perne decorative

Pernele moi și confortabile se potrivesc la fel de bine în sufragerie cât și în dormitor pe tot parcursul toamnei. Alege o paletă de culori de toamnă și ia în considerare perne tricotate pentru un plus de rustic și tradițional.

Obiecte decorative pentru masa de toamnă

Ia în considerare achiziționarea unor farfurii potrivite pentru sezonul de toamnă. Farfuriile alb-ivoire s-ar putea potrivi mai bine cu decorul mai întunecat al casei decât alternativele lor albe strălucitoare. Alege între farfurii cu modele sau ceva mai simplu.

Vei avea nevoie de textile de masă potrivite pentru sezon. Acoperă masa dcu un material care să se potrivească cu frunzișul de toamnă. Asigură-te că șervețelele completează ce ai ales pentru masă.

Există o mulțime de proiecte pe care le poți face acasă pentru a-ți crea propriile decorațiuni de toamnă. Folosește sfoară și frunze găsite pentru a crea o coroană. Pictează farfurii vechi cu modele și imagini de toamnă.

Verifică dacă ai deja pături și perne care se potrivesc cu paleta de culori a sezonului și pune-le mai mult în evidență odată cu venirea lunii octombrie.

Paleta de culori a toamnei include totul, de la portocaliu ars și galben până la nuanțe de maro deschis și închis, bej deschis și nuanțe neutre. În general, evită verdele și alte culori strălucitoare care caracterizează primăvara și vara.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
FOTO A primit o mașină de 50.000€ de la Ion Țiriac, dar a observat ceva ciudat când e la volan: "Mă filma"
Citește și...
Prăjituri de toamnă cu dovleac – rețete de deserturi simple și delicioase. Cum se face prăjitura de dovleac cu griș
Prăjituri de toamnă cu dovleac – rețete de deserturi simple și delicioase. Cum se face prăjitura de dovleac cu griș

Toamna aduce cu ea o multitudine de arome bogate și culori vibrante, iar dovleacul este cu siguranță vedeta sezonului.  

Dovleac - câte calorii are o porție de dovleac copt și cum poate fi integrat în alimentație. Conține vitamine esențiale
Dovleac - câte calorii are o porție de dovleac copt și cum poate fi integrat în alimentație. Conține vitamine esențiale

Dovleacul este o vedetă a toamnei, fiind folosit în diverse preparate culinare, de la supe și piureuri până la deserturi și băuturi. Pe lângă gustul aromat, dovleacul are și o mulțime de benficii pentru sănătate, dacă este corect consumat.

Delicii de toamnă la târgurile din București. Un kilogram de plăcintă cu dovleac se vinde și cu 80 de lei. „Foarte scumpe”
Delicii de toamnă la târgurile din București. Un kilogram de plăcintă cu dovleac se vinde și cu 80 de lei. „Foarte scumpe”

Toamna are bogățiile ei, iar mâncărurile gătite în această perioadă sunt printre cele mai gustoase de peste an.  

Sfaturi pentru a găti cu semințe de dovleac. De ce este bine să le mâncăm ca gustare seara
Sfaturi pentru a găti cu semințe de dovleac. De ce este bine să le mâncăm ca gustare seara

Semințele de dovleac nu sunt doar delicioase, ci oferă o gamă largă de beneficii, de la stimularea imunității la susținerea sănătății inimii, până la potențial remediu pentru insomnie. 

O femeie din Ohio a petrecut 10 ore pictând chipul lui Taylor Swift pe un dovleac de 180 de kilograme pentru Halloween
O femeie din Ohio a petrecut 10 ore pictând chipul lui Taylor Swift pe un dovleac de 180 de kilograme pentru Halloween

Jeanette Paras, în vârstă de 68 de ani, pictează dovleci uriaș care au devenit celebri încă din 1988, conform site-ului său.  

Recomandări
”România, te iubesc!”. Semnal de alarmă pentru agricultura națională: ”Mergem cu frâna de mână trasă. Nu conștientizăm”
”România, te iubesc!”. Semnal de alarmă pentru agricultura națională: ”Mergem cu frâna de mână trasă. Nu conștientizăm”

”Degeaba ne lăudăm cu terenuri fertile. Zero producții. Nimic. Asta au recoltat, prin sudul țării, unii dintre fermieri”, avertizează jurnalistul Rareș Năstase.  

Dezastru în SUA, din cauza fenomenelor meteo extreme. Președintele cere Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor
Dezastru în SUA, din cauza fenomenelor meteo extreme. Președintele cere Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor

Președintele Joe Biden va vizita, duminică, zonele lovite de uraganul Milton, care a distrus sute de mii de locuințe. Totodată, liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor în caz de dezastru.

Război în Ucraina. Soldații ucraineni trec granița ”cu încredere” în blindatele Marder din Germania: ”Nu ne facem griji!”
Război în Ucraina. Soldații ucraineni trec granița ”cu încredere” în blindatele Marder din Germania: ”Nu ne facem griji!”

Incursiunea trupelor ucrainene în regiunea Kursk, pe teritoriul Rusiei, a intrat în a treia lună. Forțele Kremlinului au început o contraofesivă puternică și ar fi recucerit câteva sate.