Curierii, omagiați înaintea medicilor. Monumentul ridicat la Moscova

Dată publicare: 03-07-2020 16:38
Dată actualizare: 03-07-2020 16:48


monument curieri moscova

Medicii şi asistentele din capitala Rusiei au câştigat aprecierea pentru eforturile lor în lupta împotriva noului coronavirus, însă un monument dezvelit vineri aduce un omagiu unei alte categorii aflate în prima linie.

Bărbaţii şi femeile curieri au un monument ridicat la Moscova, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Proiectat de artistul Alexei Garikovici, monumentul are în jur de trei metri înălţime şi are forma unui bărbat în picioare scobit într-o foaie groasă de metal ruginit. Pe inscripţie se poate citi: "Dedicat celor care au făcut posibilă izolarea".

"Monumentul mă face mândru, desigur", a declarat Serghei Gorekov, un curier de 27 de ani care lucrează pentru lanţul de supermarketuri Azbuka Vkusa.

"Niciodată în viaţa mea nu am văzut sau auzit de inaugurarea unui monument dedicat curierilor. Este chiar grozav", a adăugat el.

În urma impunerii unui regim strict de autoizolare în capitala Rusiei, moscoviţii au fost nevoiţi să rămână în casele lor, mulţi folosind serviciile de livrare de la supermarket şi restaurante pentru a reduce expunerea la virus. Ei s-au bazat pe curieri care au livrat, în pofida riscurilor de îmbolnăvire, alimente, colete şi mâncare la pachet.

Moscova a fost epicentrul focarului de coronavirus din Rusia, ţară care a înregistrat 670.000 de contaminări şi circa 10.000 de decese asociate COVID-19.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO