Cum a fost bătut activistul din Buzău de față cu polițiștii. ”Noi suntem până la intersecție”

Dată publicare: 14-06-2021 21:06
Dată actualizare: 14-06-2021 21:34


Magistrații Tribunalului din Buzău decid, luni, soarta celor trei indivizi, care au bătut un bărbat în trafic și i-au distrus mașina de față cu poliția.

Procurorii au cerut arestarea lor preventivă pentru o lună. În același caz, conducerea IGPR a trimis Corpul de Control la Buzău, ca să verifice modul în care au acționat agenții.

Ministrul de Interne a recunoscut că intervenția celor trimiși în sprijinul victimei a lăsat de dorit. Atenție, urmează imagini și detalii, care vă pot afecta emoțional.

Sunt secvențele care au determinat conducerea Poliției Române să trimită Corpul de Control la Buzău, ca să verifice dacă polițiștii din zonă au acționat corect.

Agenta din imagini este depășită de situație. Asistă dezorientată la scena în care bărbatul este lovit în mașină de agresori. Aici unul dintre ei sare cu picioarele spre autoturismul victimei. Pe ea este cât pe ce să o doboare.

Când victima este lovită - în mașină - în zona capului, lângă este și un coleg de-al agentei. Nici el nu intervine ferm.

Lucian Bode - ministrul de Interne - a recunoscut luni că acolo s-au făcut greșeli care sunt acum investigate.

Lucian Bode, ministrul de Interne: "Intervenția primului echipaj a lăsat de dorit".

Aceasta este manevra disperată care îl salvează pe bărbat de agresori. Este momentul în care trage de volan, ocolește mașina de poliție, accelerează și fuge. Pe chipul lui se citește spaima. Când apelează din nou numărul de urgență primește un răspuns năucitor.

"- Domnilor, ce poliție mi-ați trimis, că m-au bătut cu poliția. Am fugit iarăși de acolo. Mi-ați trimis un băiat și o fată. Ce fel de poliție este asta?
- Poliția care este de serviciu.
- Nu înțelegeți că m-au bătut cu poliția de față, m-au nenorocit?
Da, am înțeles
".

În urma acestui apel la 112, în sprijinul bărbatului este trimis un al doilea echipaj. Se întâlnește cu el pe drum. Agenta care coboară din mașină și își pune mâinile în șolduri îi oferă o nouă explicație uluitoare când încearcă să îi povestească prin ce a trecut.

"- I-au bătut și pe polițiști și pe mine. Uitați ce mi-au făcut?
- Cine?
- Cine? Indivizii ăștia care vând pui aici.
- Vând pui, unde?
- Aici, la Cernătești.
- La Cernătești, noi suntem până la intersecție
”. 

Agresorii au fost opriți abia de trupele speciale

 

Agresorii au fost capturați doar după ce au fost trimiși să intervină polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale. Acesta este momentul în care sunt imobilizați și aici sunt filmați când sunt duși la Parchet pentru audieri. Reținerile au fost făcute la o zi după conflict, după ce victima a postat imaginile pe YouTube.
Iată cum explica întârzierea poliția din Buzău.

Ane Marie Vrapciu, purtător de cuvânt: "Măsura reținerii necesită consolidarea unui material probator administrat în cauză, material care nu are prevăzut un termen procedural pentru consolidare".

Victima este un taximetrist care are un canal YouTube. Pe internet își spune "Activistul buzoian".

Conflictul de acum ar fi pornit în momentul în care a mers să filmeze mai multe persoane care vindeau pui și păsări vii în condițiile în care acest comerț este supus restricțiilor din cauza gripei aviare.

Sunt atacat de o mașină cu doi indivizi, mi-au spart geamurile, mi-au rupt oglinda, mi-au rupt mașină, mă blochează, tot așa".

"M-au blocat, m-au nenorocit. Veniți, veniți, veniți!".

Cei trei indivizi care l-au atacat pe bărbat sunt acuzați de lovire, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Au între 27 și 44 de ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO