Consilierii locali nevaccinați din Bârlad au votat la geam, pentru că nu aveau certificat să intre în primărie

Ultima actualizare: 29-10-2021 11:38
Consilierii locali nevaccinați din Bârlad au votat la geam, pentru că nu aveau certificat să intre în primărie
Vremea Nouă

Mai mulți consilieri locali nevaccinați din Bârlad au votat la geam, deoarece nu aveau certificat verde care să le permită să intre în primărie pentru a participa la ședința de consiliu local.

 

Neobișnuita situație a avut loc joi seara, când mai mulți consilieri locali din Bârlad au venit până la primărie și au băgat buletinele cu voturile lor pentru proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi în urna scoasă pe geam de un alt consilier, întrucât aleșii respectivi nu erau vaccinați și nu aveau certificate verde care să le permită accesul în instituție, scrie Vremea Nouă.

Ședința de consiliu local s-a desfășurat online începând cu ora 15.00, dar la 5 din cele 40 de proiecte de hotărâre era necesar votul secret, care nu putea fi exprimat online, motiv pentru care aleșii locali au găsit o metodă inedită de a rezolva problema.

S-au prezentat la primărie și au introdus buletinele de vot într-o urnă scoasă pe geam de un consilier local vaccinat, care avea voie în sediul instituției.

Întreaga scenă a fost privită cu uimire de trecători, care nu înțelegeau ce făceau aleșii lor locali la geamul primăriei, pe care era scoasă o urnă în care se adunau voturi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO