Concept inedit la cel mai mare acvariu din Tokyo. Cum este promovat obiectivul turistic

06-07-2019 10:37


Cel mai mare acvariu din Tokyo s-a transformat într-o lume de basm, cu muzică relaxantă și lumini.

 

Protagoniștii spectacolului unic, organizat doar în timpul verii, sunt peste zece mii de pești.

Și, ca în fiecare an, organizatorii se aşteapă ca milioane de turişti să le treacă pragul.

Aceste acvarii nu sunt unele obişnuite, ci adevărate opere de artă. Fiecare spune câte o poveste tradiţională japoneză. Actorii principali sunt cunoscuţii peştişori aurii japonezi, care au o influenţă puternică în credinţa locuitorilor din Tara Soarelui Răsare. Vizitatorii care au intrat deja în atmosfera de basm au fost cuceriţi pe loc.

Studentă: "E minunat să poți privi această operă de artă. Vreau să le povestesc și altora despre ce am văzut și să mă întorc aici cu mulți prieteni."

Studentă: "E un loc magic, cu totul diferit de acvariile cu peștișori aurii pe care le vezi la festivalurile japoneze. Lumina, muzica și diversele instalații, toate combinate, crează o operă de artă unică."

Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 13, atrage de la un an la altul tot mai mulţi curioşi. Artiştii care au creat acest concept au încercat să facă trimiteri la diverse epoci istorice nipone.

Kimura Hidemoto, artist: "Nu vezi nicăieri în lume așa ceva! Primim foarte mulți vizitatori din țară și străinătate, dar așteptăm și oameni de afaceri din Japonia. Vreau ca vizitatorii noștri să înțeleagă că peștișorii aurii sunt niște creaturi minunate, trebuie să-i prețuim și să-i respectăm."

După ce petrec ore bune printre fastuoasele acvarii, vizitatorii se pot relaxa la restaurant. În meniu vor găsi gustări şi băuturi care au ca tema tot peştişorii aurii. Micuţele vietăţi marine rămân însă intacte. Pentru că sunt un simbol tradiţional japonez, ocrotit prin lege, peştişorii aurii nu se pot consuma.

Turiştii pot totuşi să îi ia acasă sub formă de suveniruri artificiale. Spectacolele de sunet şi lumini vor avea loc în fiecare seară la acvariul din Tokyo până pe 23 septembrie. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO