Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui

certeze
Stiridecluj.ro

Un sat din Ardeal este catalogat ca fiind drept cel mai bogat din România, însă puțini români au auzit despre el și despre viața luxoasă de acolo.

Certeze, situat în județul Satu Mare, este considerat cel mai bogat sat din România. Localitatea dispune de toate facilitățile necesare pentru o viață confortabilă și prosperă, dar duce lipsă de locuitori, deoarece mulți dintre aceștia au ales să se stabilească în afara țării în căutarea unui trai mai bun, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie, potrivit site-ului stiridecluj.ro.

Banii lor sunt investiți și în Certeze. Acolo, casele au devenit luxoase, mari, chiar și cu trei etaje.

„Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat”, mai notează sursa citată.

Presa germană a aflat despre existența acestui sat din județul Satu Mare, iar acolo a fost realizat și un documentar.

Citește și
batrana
Satul în care au rămas doar bătrânii, dar toţi stau în palate. "E foarte greu"
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Legenda fascinantă a satului Certeze

„O legendă fascinantă înconjoară satul Certeze. Un articol inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle povestește despre un localnic și fiul său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu dorul căminului. Cu toate acestea, s-au confruntat cu provocarea de a menține un nivel de trai decent, având în vedere discrepanțele salariale dintre Europa și România. În trecut, se spunea că oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate pentru a aduna fonduri și a-și construi casele mult visate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară”, conform stiridecluj.ro.

A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum, la 32 de ani, are o companie care angajează alți oșeni la Paris. Deși anul trecut a jurat că nu se vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele "de 20.000 euro", nu s-a ținut de promisiune. Ofticoșii din sat au râs de el că are mașina veche, dar Patrick avea pregatită o mutare care să-i lase pe toți cu gura cascată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii”, a fost descrierea unui locuitor înstărit din Certeze.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Un bărbat furios a intrat într-o primărie din Satu Mare și a atacat angajații cu un cuțit
Un bărbat furios a intrat într-o primărie din Satu Mare și a atacat angajații cu un cuțit

Caz șocant în Certeze, județul Satu Mare. Un bărbat în vârstă de 50 ani înarmat cu un cuțit a intrat furios în primărie și a atacat mai mulți angajați, inclusiv pe primar și pe viceprimar.

Satul în care au rămas doar bătrânii, dar toţi stau în palate.
Satul în care au rămas doar bătrânii, dar toţi stau în palate. "E foarte greu"

Și gospodarii din Certeze, localitatea din Satu Mare unde bunăstarea este greu de trecut cu vederea, au ieșit duminică la vot. 

Două comune celebre și bogate din România sunt în ”război”
Două comune celebre și bogate din România sunt în ”război”

S-a pornit un adevărat război două localităţi bogate şi celebre: Certeze şi Negreşti Oaş. Cei din Certeze sunt acuzaţi de vecini că de 30 de ani nu plătesc apa de la robinet.

Recomandări
Veste mare pentru Kiev. Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina
Veste mare pentru Kiev. Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un ajutor militar de 60,8 de miliarde de dolari pentru Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, marcând un progres semnificativ după luni de inactivitate pe Capitol Hill.  

Reacția Kremlinului după ce SUA au aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina. „Va omorî şi mai mulţi ucraineni
Reacția Kremlinului după ce SUA au aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina. „Va omorî şi mai mulţi ucraineni"

Ajutorul american de aproape 61 de miliarde de dolari aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din SUA „va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev", a denunţat Kremlinul după vot, relatează AFP.

 

Reacția lui Ciolacu după explicațiile oferite de Cîrstoiu: „E incorect pentru un om de asemenea valoare
Reacția lui Ciolacu după explicațiile oferite de Cîrstoiu: „E incorect pentru un om de asemenea valoare"

Cel puțin până luni, medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul comun al PNL și PSD la Primăria Generală a Capitalei.