Ce este stilul Montessori și cum decorezi camera copilului astfel ca totul să îi fie la îndemână

Dată publicare: 19-04-2021 07:21
Dată actualizare: 19-04-2021 09:22


Din camera copilului pot lipsi culorile intense și pereții încărcați cu tot felul de desene. În ultima vreme, la mare căutare a devenit stilul Montessori - care presupune spații destinate învățării și bine organizate, unde puștii pot explora în voie.

Cu alte cuvinte, patul este la nivelul solului, scaunele și mesele sunt de dimensiuni mici, la fel și rafturile cu cărți.

O familie a ales să mobileze camerele celor doi copii în stil Montessori. Potrivit conceptului, care a câștigat teren în ultima vreme şi în România, locul trebuie decorat astfel încât totul să fie la îndemâna puștilor - pentru a le insufla ideea de independență. Fiecare colţişor este destinat unei activităţi - iar cei mici nu au timp să se plictisească.

Andra Pașca, mama: "Toate jucăriile sunt la nivelul solului pentru a fi mai facil accesul. Avem un loc pentru citit, unul pentru muzică, un altul pentru joacă şi unul pentru dormit."

Doi tineri din Baia Mare au renunţat la locurile de muncă pe care le aveau şi fac acum astfel de piese de mobilier.

Dănuț Gurka, reprezentant magazin mobilier copii: "Produsul cel mai important din portofoliul nostru este biblioteca-căsuţă. Practic, cărţile sunt expuse cu faţa spre copii pentru a fi uşor de ales cartea preferată.”

Universul micuţilor poate fi completat de perne.

Mădălina Zlampareț, ilustrator: "Pernele pe care le facem sunt imprimate cu ilustraţiile realizate de mine şi le imprimăm pe ţesătură, cele mai dese sunt animăluţele preferate de copii."

Iar cărțile nu trebuie să lipsească din peisaj.

Beatrix Lupșe, reprezentant editură: "Unele povești au chiar mai multe personaje astfel încât putem include şi prietenii reali ai copilului în poveste."

Chiar dacă se mizează pe simplitate, costurile pentru o asemenea amenajare nu sunt tocmai de ignorat - pot ajunge până la câteva mii de lei pentru o cameră.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO