Ce cadouri sunt la mare căutare de Moș Nicolae. Cei mici vor chiar și laptopuri și tablete

Ultima actualizare: 03-12-2021 20:10

A mai rămas extrem de puțin timp până când Moș Nicolae le va lasa daruri în ghetuțe copiiilor.

Părinții și-au intrat în rolul de ajutoare și au preluat listele celor mici. Potrivit tradiției, moșul le aduce celor cuminți dulciuri, fructe, șosete sau pijamale, iar dacă peste an s-a întâmplat să fie obraznici, și câte o nuielușă.

Nuielușele din zilele noastre sunt obiecte de decor sau chiar jucării. Sunt împodobite cu beteală coloarată, luminițe, globuri sau crenguțe de brad, iar unele dintre ele vin însoțite și de o poveste. În general, costă între cinci și 20 de lei. Se spune că este de ajuns ca moșul să arunce o simplă privire pe geam pentru a ști dacă un copil a fost obraznic sau cuminte. Pentru cei năzdrăvani lasă doar nuiaua, iar pentru cei ascultători, măcar dulciuri. Părinții i-au promis moșului că o să îl ajute să treacă prin toate casele, dar pentru că accesul în centrele comerciale se face în baza certificatului verde, mulți au luat cadouri online.

Nuiaua reinterpretată, oferită de Moș Nicolae, este acum primită de mai toți copiii, pentru că este simbolul acestei sărbători.

Florina Rusiac: ”Nuielușele s-au transformat în timp, ca și noi, nu mai sunt vremurile de altădată. Acum le decorăm cu lânică, cu tot felul de jucării care să-i tenteze pe copii, chiar dacă se spune că nuielușa e un semn de pedeaspă, nu mai e ca pe vremuri, acum e un simbol."

Totuși, cei mai mulți așteaptă daruri. Printre preferatele fetelor sunt păpușile Maia și Lol, iar baieții visează mașini și roboți interactivi.

Reporter: ”Ce conține lista pentru Moș Nicolae?”

Părinte: ”Aoleu, nici nu vreți să știți! Am trei copii, e plină. Jucării în principiu, telefoane, tablete, laptopuri.”

Reporter: ”Și le aduce Moș Nicolae tot ce își doresc?”

Părinte: ”Clar da!"

Bunică: "Copii nu-și mai doresc haine, le iau părinții, își doresc de exemplu LOL, lucruri care sunt cu surprize.”

Reporter: ”Care este bugetul pentru Moș Nicolae?”

Bunică: ”Eu sunt bunică, am pensia mai mică, cam 200 de lei."

Adina Foldager, expert în puericultură: ''Cred că ar fi bine să menținem sărbătoarea de Moș Nicolae puțin mai restrânsă ca și investiții și poate să ne concentrăm pentru Crăciun la lucruri de amploare."

Pentru a ține pasul cu dorințele copiilor, un comerciant de turtă dulce din Târgu Secuiesc s-a reinventat.

Comerciant: "Avem și forme noi, trebuie să ținem pasul cu moda, copii cer. Avem Pepa George, pisicuța Hello Kitty, unIcorni, astea sunt cele mai noi produse.”

Pe 6 decembrie se aduc în case crenguțe de pomi fructiferi care ar trebui ținute în apă până la Revelion. Conform tradiției, dacă acestea înfloresc până la sfârșitul lui 2021, urmează un an plin de bogație.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO