Ce cadouri le facem celor dragi de Sărbători dacă avem un buget limitat: ”Mă încântă mult mai repede ceva făcut handmade”

Ultima actualizare: 24-12-2021 11:16

Una dintre provocările sărbătorilor de iarnă este împărțirea bugetului pentru cadouri, mai ales că, în această perioadă, cheltuielile sunt consistente.

Aproape o treime dintre români spun că au la dispoziție mai puțin de 250 de lei pentru daruri. Desigur, suma e prea mică dacă vrem să cumpărăm câte ceva pentru toți: partener de viață, copii, părinți, frați, prieteni.

Totuși, sunt daruri care nu costă aproape nimic, dar pot stârni multă emoție și bucurie.

Andi pregătește pentru prietenii lui o selecție muzicală din anii '80. Cu ajutorul melodiilor, își vor aminti de petrecerile din adolescență. Ca să recreeze atmosfera, înregistrează piesele, una câte una, pe casete audio.

Andi Popianoș: "Trebuie să stai să le înregistrezi, asta ține și de frumusețea jocului, să stai și să le înregistrezi."

Corina a pregătit drept cadou pentru părinții ei o familie de oameni de zăpadă: seamănă perfect cu ai ei, astfel că bunicii își pot imagina că au nepoatele aproape, în zilele de Crăciun.

Corina e profesoară si spune că i-a învățat și pe elevii ei cum să creeze daruri cu suflet.

Corina Tincu, profesor itinerant: "Mă încântă mult mai repede ceva făcut handmade decât o poșetă cumpărată sau o bijiuterie. Se duce direct la inimă!"

Bonik si stăpânul lui au primit deja de la prieteni un culcuș creat dintr-o veche carcasă de televizor. E un cadou perfect pentru iubitorii de animale.

De Crăciun, puteți dărui și experiențe: o zi întreagă alături de cel drag sau o plimbare într-un loc care-i stârnește amintiri plăcute. La fel de bine va fi primită o poezie amuzantă, ori un bol cu mici bilețele pe care notați tot ce vă place la el.

Simona oferă de Crăciun câteva rânduri, așternute de mână pe hârtie.

Simona Ciuraru: ”Pentru mine, momentul în care scriu e un moment intim și scriu din suflet.”

Dacă aveți în casă o carte pe care un prieten ar aprecia-o sau un obiect pe care l-a admirat de-a lungul timpului, nu vă sfiiți să le oferiți.

85% dintre români vor să ofere cadouri de Crăciun celor apropiaţi, arată un sondaj recent. 31% o treime dispun însă de o sumă mai mică de 250 de lei, în acest scop.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO