Bărbat lăsat fără moștenirea de 230.000 euro după ce a greșit o cifră din contul bancar


Ultimul update: Sambata 07 Decembrie 2019 13:32
Data publicarii: Sambata 07 Decembrie 2019 13:19
Categorie: Stiri Diverse
Britanic lăsat fără moștenirea de 230.000 euro după ce a greșit o cifră din contul bancar

Un britanic a fost la un pas să-și piardă moștenirea de 230.000 de euro, după ce a greșit o cifră din contul în care trebuia să primească banii, iar bărbatul care a primit suma respectivă nu a mai vrut să o dea înapoi.

Peter Teich, de 74 de ani din Cambridge, a povestit, pentru The Guardian, cum a trebuit să se judece atât cu banca Barclay din UK, cât și cu bărbatul care a primit banii, pentru a-și putea recupera moștenirea pe care i-o lăsase tatăl său, mort la 100 de ani.

Pensionarul a povestit că atunci când a furnizat datele personale necesare pentru ca suma de 230.000 de euro să-i fie transferată în contul pe care îl avea la o sucursală a băncii Barclay, a oferit numele, adresa și numărul contului corecte, însă a greșit sort code-ul (indicativul băncii la care era deschis contul), omițând o cifră.

Bărbatul și-a dat seama abia după câteva ore că ceva nu este în regulă, după ce sora sa l-a informat că ei i-au intrat banii în cont, dar lui nu, scrie Daily Mirror.

El a aflat ulterior că banii ajunseseră în contul unui alt client al băncii și că acesta refuză să-i înapoieze. Reprezentanții băncii i-ar fi explicat păgubitului că nu pot să-l oblige pe acesta să dea banii înapoi, deoarece eroarea nu a aparținut instituției bancare. Banca s-ar fi oferit să-i acorde o compensație de 25 de lire sterline în schimb.

Înfuriat de cele întâmplate, omul și-a căutat dreptatea în justiție.

Potrivit sursei citate, el a cheltuit 14.000 de euro pentru a afla numele clientului băncii și alte 40.000 de euro pentru a-i interzice acestuia să mai cheltuie din banii ce nu i se cuveneau.

În final, tribunalul a decis că acesta trebuie să înapoieze banii.

Însă, pensionarul a fost nevoit să-și continue lupta legală, după ce banca a refuzat să achite contravaloarea cheltuielilor de judecată pe care le făcuse pentru a-și recupera banii.

În final, după un alt doilea proces, banca a achitat aceste datorii, plus o compensație de 900 de euro.

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33