Barbaria nu a luat sfârșit în Bistrița. Încă un cadavru de cal a fost găsit în pădure

Ultima actualizare: 29-01-2020 20:27

Barbaria nu a luat sfârșit în județul Bistrița, unde autoritățile au descoperit, pentru a doua oară, cadavrul unui cal dus în pădure ca momeală pentru urși.

Poliția a declanșat o nouă anchetă privind o posibilă rețea de braconaj. Un dosar pentru fapte similare, deschis în septembrie, nu a fost încă finalizat. Atunci, doi indivizi au fost filmați în vreme ce târau un animal în agonie, ca să-l dea pradă sălbăticiunilor și să le aducă, astfel, în bătaia puștii.

Autoritățile au intrat în alertă în urmă cu două zile, când fotografiile ce arătau leșul au fost făcute publice. La locul indicat, pe raza localității Telciu, au fost trimiși reprezentanți ai Prefecturii, Direcţiei Sanitar Veterinare, Poliţiei şi Gărzii Forestiere.

Sever Mureșan, primar Telciu: „Se vedea că e început de animale sălbatice. A mai fost un caz anul trecut, urât. Este sub orice critică.”

Echipajele nu au putut ajunge acolo în seara respectivă și, peste noapte, cadavrul animalului a fost mutat câțiva kilometri la granița cu județul Maramureș, semn că cei capabili de o asemenea cruzime se tem să nu fie prinși.

Stelian Dolha, prefect Bistrița-Năsăud: „Era mutat. Se vedea foarte clar de lângă cabana respectivă de vânătoare. A fost dus la limita dintre cele două județe. Pe acest fond se pare că se comit foarte multe ilegalități."

Romulus Biță, director DSV Bistrița-Năsăud: „Nu am găsit cip. Probabil este neidentificat. Nu se știe deocamdată cui aparține cabalina."

Vasile Monița, șef district Ocolul Silvic Romuli: „Era o practică pentru momeli la urs, lup. Este interzisă vânătoarea în acest moment."

Și în septembrie, anul trecut, în aceeași zonă, doi bărbați, un paznic de vânătoare și un angajat al fondului cinegetic, au fost filmați în timp ce duceau în pădure un cal grav rănit, pentru a-l folosi ca momeală pentru vânătoarea ilegală.

Întâmplarea a stârnit multă vâlvă, iar anchetatorii au identificat patru indivizi, suspectați de braconaj și schingiuirea animalelor. Dosarul nu a fost încă trimis în instanță, iar pe fondul de vânătoare ororile continuă.

Administratorul fondului cinegetic refuză să comenteze situația, în vreme ce localnicii se plâng că sălbăticiunile ademenite cu carne proaspătă, coboară în curțile lor și le atacă animalele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO