Ce se va întâmpla cu poștașul din Vrancea care fura pensiile și alocațiille oamenilor

Ultima actualizare: 29-01-2020 09:31

Situaţie revoltătoare într-o comună din Vrancea. Mai mulţi localnici au aşteptat în zadar banii de pensii, alocaţii, ori ajutoare sociale.

Chiar dacă figurau în evidențe că şi-au primit drepturile, mulţi dintre ei nu au văzut niciun leu. De vină a fost chiar poştaşul din comună care a sustras sistematic din banii sătenilor.

Localnicii din comună Chiojdeni, Vrancea, s-au plâns la poştă din localitate, după ce au constatat că banii de pensii, alocaţii, ori ajutoare sociale întârzie să apară, în mod nejustificat, iar poştaşul îi tot amâna cu vorba. Aşa au aflat că de fapt figurează în evidente că şi-au primit banii, iar angajatul semnase în numele lor şi îşi însuşise banii.

Oamenii legii au intrat pe fir şi au identificat până acum opt păgubiţi, însă numărul lor ar putea fi mult mai mare. În total suma delapidată se ridică, potrivit estimărilor, la 35.000 de lei. A fost sesizată poliţia, iar oamenii legii au început o anchetă.

Lidia Brasoveanu, IPJ Vrancea: „În cauză a fost deschis dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere sau distrugerea de înscrisuri."

Bărbatul de 41 de ani este cercetat în libertate şi va fi audiat în zilele următoare. Poşta Romană a anunţat într-un comunicat că beneficiarii şi-au primit banii înapoi, iar sumele vor fi recuperate de la angajatul vinovat.

El a returnat deja 15.000 de lei şi a spus că până la finalul lunii va restitui şi restul banilor.

Individul lucrează de 5 ani în companie şi se află la prima abatere. Acum el este cercetat disciplinar, iar după anchetă cel mai probabil i se va desface contractul de muncă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO