Animalul sălbatic adoptat de o femeie după ce l-a găsit în curte. "Credeam că e câine"


Ultimul update: Duminica 03 Noiembrie 2019 21:49
Data publicarii: Duminica 03 Noiembrie 2019 21:48
Categorie: Stiri Diverse
Dingo

O femeie din Australia a rămas șocată când a descoperit că "puiul de câine" pe care îl găsise în curtea casei cu câteva luni în urmă era de fapt un animal sălbatic.

Femeia l-a găsit pe Wandi plângând în curtea ei în luna august, după ce ar fi căzut din ghearele unui vultur. Aceasta a luat animalul în casă pentru a-l îngriji, crezând că este vorba despre un pui de câine sau de vulpe, potrivit abc.net.au.

Nedumerită, femeia și-a întrebat și prietenii de pe rețelele de socializare ce specie este Wandi, însă nu a fost satisfăcută de răspunsurile acestora.

Ca să se lămurească, aceasta l-a dus pe Wandi a doua zi la un spital pentru animale, care a efectuat mai multe teste. După câteva luni de așteptare femeia a primit și răspunsul: Wandi nu era un câine, ci un dingo.

"Era doar un pui când ne-a fost adus, deci avea între 8 și 10 luni. Rezultatele laboratorului de genetică arată că Wandieste 100% un dingo. Credem că a fost furat de un vultur care l-a scăpat, pentru că avea mai multe răni pe spate, iar unghiile sale erau tocite, semn că a parcurs o distanță foarte mare înainte să fie găsit", a povestit medicul veterinar Bec Day.

Dingo este un animal originar din Australia și face parte din categoria câinilor resălbăticiți. Se presupune că ar fi fost introdus ca animal domestic de către primii oameni veniți pe continent, cu circa 30.000 de ani în urmă, și că s-ar fi sălbăticit ulterior.

Sursa: abc.net.au

Tags: dingo, caine, australia,

VIDEO PROTVPLUS.RO