Afacerea dezvoltată de un copil de 10 ani dintr-o problemă universală. Ce se întâmplă cu șosetele desperecheate

Ultima actualizare: 29-11-2021 09:49

Ni se întâmplă tuturor să rămânem cu şosete desperecheate, nu mai e un secret pentru nimeni. Dar o tânără din Rusia, de numai 10 ani, le-a găsit "utilitatea".

A dezvoltat o adevărată afacere, care se bazează tocmai pe şosete.. unicat, ce pot fi purtate în orice combinaţie. Vânzările au depăşit deja toate aşteptările.

Ea este Maria, o tânără din Moscova. Poartă şosete de culori şi... modele diferite nu pentru că le-a pierdut perechile, ci pentru că... aşa le-a cumpărat: desperecheate. Fata spune că asta o scuteşte de grija de a le asorta dimineaţa.

Maria Chevichelo, clientă: "Îmi place mult ideea. E atât de simplă şi de genială în acelaşi timp. Ai 11 şosete, toate sunt diferite şi poţi să le porţi în orice combinaţie vrei."

În spatele ideii şosetelor desperecheate este Daşa Kuzneţova, o fetiţă de numai 10 ani. În urmă cu un an a participat la o şcoală de afaceri pentru copii, unde cei mici erau învăţaţi bazele marketingului. Acolo i-a venit ideea afacerii cu şosete desperecheate.

Dasha Kuznetsova, creatoarea şosetelor unicat: "Prima temă a fost: "ce problemă pe care o au zilnic oamenii vreau să rezolv"? Şi m-am gândit că oamenii au foarte mult de furcă din cauza şosetelor desperecheate."

Acum, mica afacere pe care a pus-o pe picioare oferă doritorilor cutii cu câte 11 şosete în culori şi cu un design diferit. Colecţia din 2021, de exemplu, e dedicată evenimentelor majore din acest an. Printre ele, moartea actorului Jean Paul Belmondo sau retragerea trupelor din Afganistan.

Reprezentanţii fabricii de ţesături care produce şosetele inedite spun că vânzările au depăşit toate aşteptările. Ultima comandă, de 10.000 de bucăţi, e deja vândută.

Valentin Rybalkin director fabrică textile: "Abia am avut timp să facem acest lot, erau toate deja comandate, toată marfa a fost vândută, nu mai avem timp nici măcar să împachetăm marfa."

Nu e de mirare că şosetele desperecheate câştigă tot mai mulţi adepţi. Primii dintre ei sunt, bineînţeles, părinţii Daşei.

Ella Manzheeva, mama Dashei: "Purtăm cu toţii şosete diferite, la fel şi prietenii noştri poartă şosete diferite... Asta ne dă o stare de spirit interesantă, o senzaţie de libertate, ideea că avem dreptul să facem ceva altfel.

O cutie cu 11 şosete inedite costă 1,990 de ruble, adică aproximativ 115 lei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO