Adepții ”Flat Earth” vor să călătorească în Antarctica pentru a ajunge la ”capătul lumii”


Ultimul update: Miercuri 20 Martie 2019 11:26
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2019 10:22
Categorie: Stiri Diverse
pamant plat, teroria conspiratiei

Un grup de persoane care susține teoria Flat Earth (n.r. că Pământul este plat) plănuiește o călătorie până în Antarctica pentru a ajunge la ”capătul lumii”.

Indivizii, așa numiții flat earth-eri, sunt adepții unor teorii ale conspirației care au căpătat popularitate mai ales cu explozia rețelelor de socializare din ultimii ani. Practic ei susțin că teoria că Pământul e rotund e ”greșită”. Potrivit acestora heliocentrismul și Pământul rotund sunt conspirații guvernamentale la scară mondială, relatează Daily Mail

Grupul, denumit Conferința Internațională a Pământului Plat, a decis să organizeze o croazieră până în Antarctica în 2020 pentru a ajunge la ”capătul lumii” și a-și demonstra teoria.

Anunțul lor nu a fost lipsit de comentarii ironice mai ales că navele de croazieră, cu ajutorul cărora vor să ajungă la ”capătul lumii” folosesc instrumente de navigație care se bazează pe modelul sferic al Pământului.

Conferința Internațională a Pământului Plat va organiza o reuniune anuală în Texas, în luna noiembrie.

Membrii grupării sunt adesea ironizați pe rețelele de socializare după ce au încercat să răspândească teorii și știri false prin comentarii de tip spam pe diverse rețele de socializare și platforme media.

Gruparea este diferită de Flat Earth Society/ Societatea Pământului Plat, o altă organizație care a stârnit ironii și glume după ce a anunțat că în trecut ”are adepți peste tot în jurul lumii”. ”Mai citiți o dată, dar mai lent, ce ați anunțat” li s-a transmis atunci prin comentarii online, pline de sarcasm. 

În 2018, un american, cunoscut pe rețelele de socializare, s-a lansat cu o rachetă construită de el pentru a ”dovedi” că Pământul e plat

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO