Accesul în Primăria Tulcea este permis doar celor vaccinați, care au trecut prin boală sau au un test negativ

Ultima actualizare: 15-10-2021 20:26
vaccinare
Pro TV

Accesul în Primăria Tulcea este permis, începând de vineri, doar persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau au un test negativ COVID, după ce incidenţa în municipiul Tulcea a ajuns la 9,43 la mia de locuitori.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie (PNL), a declarat, pentru News.ro, că această decizie a fost luată de către Comitetuil Local pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, iar începând de vineri, în sediul Primăriei Tulcea pot intra doar persoanele vaccinate, care au trecut prin boală sau care au un test negativ COVID, conform News.ro.

"Este o măsură pentru a preveni îmbolnăvirea şi pentru a încuraja vaccinarea. Eu încă mai cred că nu am pierdut această luptă şi nu cred că sunt primar ales doar pentru a face străzi şi trotuare şi cred că şi imunizarea noastră este singura soluţie. Am văzut cum arată spitalul şi cum nu mai are locuri şi i-am văzut şi pe cei care nu voiau să se vaccineze, dar care sufereau sau au murit în spital şi cred că este şi obligaţia mea pe care o am de la depunerea jurământului de a mă îngriji de situaţia locuitorilor. Atâta timp cât de la o zi la alta incidenţa creşte cu mai mult de un procent pe zi, ajungând în Tulcea la 9,43, atât timp cât spitalul este plin şi rata de vaccinare este foarte mică, cred că noi, aleşii locali, noi, statul, Biserica trebuie să ne implicăm. A fi complice la nevaccinare înseamnă a fi complice la crimă”, a afirmat Ştefan Ilie.

El a precizat că un procent foarte mic din cadrul angajaţilor Primăriei Tulcea s-a vaccinat, unii s-au îmbolnăvit, iar cei care nu vor să se vaccineze fac telemuncă.

Primarul a menţionat că cetăţenii care au diverse cereri către primărie le pot trasmite online.

Ştefan Ilie a precizat că această măsură va fi în vigoare până când incidenţa la nivelul municipiului Tulcea va scădea la 5,5 la mia de locuitori.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO