A crezut că are o tumoră canceroasă în plămâni, dar de fapt era o jucărie

Dată publicare: 27-09-2017 10:56
Dată actualizare: 01-10-2017 18:28


jucarie in plamani

Caz uluitor la spitalul din oraşul britanic Preston, declarat premieră medicală mondială.

Un bărbat de 47 de ani din Preston s-a internat, acuzând dureri în piept, tuse productivă şi o stare generală proastă. Dat fiind că omul fumase ani de zile şi suferise recent de pneumonie, medicii i-au făcut o radiografie şi au crezut că are o tumoră canceroasă în plămâni. Următoarele analize făcute pentru a confirma diagnosticul de cancer au arătat însă ceva suprinzător.

Pata vizibilăa la radiografie în plămânul bărbatului era de fapt o jucărie de plastic – un con de trafic dintr-un set Playmobil, lung de un centimetru. Omul a recunoscut că atunci când era copil se juca cu Playmobil şi deseori înghiţea piesele, iar aceasta, în opinia sa, făcea parte dintr-un set primit atunci când a făcut 7 ani – adică cu 4 decenii în urmă.

Jucăria a fost extirpată cu uşurină de medici, care spun că nu e vorba doar de un caz fericit, ci şi de unul unic, în care căile respiratorii ale pacientului s-au adaptat la corpul străin. La câteva săptămâni după operaţie, omul a spus că a scăpat de tuse şi de starea de rău.

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO