Utlimele pregătiri pentru TIFF. Cine va fi invitatul special de anul acesta

×
Codul embed a fost copiat

Iubitorii de film se pregătesc de TIFF. Gala de deschidere va avea loc vineri, la Cluj-Napoca.

Invitatul special de anul acesta este dansatorul Sergei Polunin, care va susţine un spectacol, va participa la proiecţia unui documentar despre viaţa lui și apoi va vizita Transilvania.

Clujul freamătă înaintea marelui eveniment. Muncitori, tehnicieni şi voluntari se asigura că totul se va desfăşura conform planului.

La gala de deschidere, în Piaţa Unirii va avea loc o proiecţie specială ce va fi difuzată în 20 de oraşe simultan.

Renate Roca-Rozenberg, PR Manager: "Suntem deja în săli, montăm echipamentele special pe care le aducem în fiecare an pentru proiecţiile din cadrul festivalului şi bineînţeles în locurile cheie din festival."

La TIFF vor fi proiectate 200 de filme, dintre care 30 sunt româneşti.

Tudor Giurgiu, preşedinte TIFF: "Filme româneşti noi, multe prezentate în premieră mondială plus filme care s-au văzut la Cannes, filmul lui Radu Muntean, filme foarte diferite, comedii, seriale, pentru prima dată la TIFF vom avea o secţiune dedicată serialelor, filme documentare, România Sălbatică, proiecţie în premieră mondială."

Printre cei mai aşteptaţi invitaţi se numără dansatorul ucrainean Sergei Polunin.

Sergei Polunin, dansator: "Abia aştept să văd această ţară frumoasă. Voi avea un spectacol la cluj şi voi dansa în Sacre. Este un spectacol foarte puternic realizat de yuka oishi pe muzica lui Stravinsky."

Florentina Ciuverca, Director Comunicare TIFF: "Va susţine un spectacol la castelul Banffy de la Bonţida aşteptat pe 29 iulie, s-au vândut biletele ca pâinea caldă… deci este aşteptat de foarte multă lume, o să participe şi la proiecţia documentarului Dancer, despre viaţa lui, va susţine şi un masterclass pentru dansatori."

TIFF se încheie pe 1 august, aşa că până atunci hotelurile, restaurantele, dar şi străzile din Cluj-Napoca vor fi mai aglomerate decât de obicei.

Citește și...
Gafă monumentală a regizorului Spike Lee. A anunțat de la început marele premiu la Cannes
Gafă monumentală a regizorului Spike Lee. A anunțat de la început marele premiu la Cannes

”Titane” - un film francez fantasy, întunecat plin de sex şi violenţă - a câştigat marele trofeu la Cannes, iar Julie Ducournau este a doua femeie regizor care ia un Palme d'OR în istoria de 74 de ani a prestigiosului festival.

Surprize mari la TIFF 2021. Tudor Giurgiu:
Surprize mari la TIFF 2021. Tudor Giurgiu: "Vor fi multe premiere mondiale"

Festivalul Internațional de Film Transilvania începe săptămână viitoare cu proiecții simultane în 20 de localități.

Cannes 2021: Lungmetrajul
Cannes 2021: Lungmetrajul "Titane", de Julia Ducournau, premiat cu trofeul Palme d’Or. Lista completă a câștigătorilor

Filmul "Titane", al unei tinere regizoare din Franţa, a primit trofeul Palme d'Or la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes. Este a doua femeie din istoria festivalului care primeşte prestigiosul trofeu.

Recomandări
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește

În așteptarea iernii, toată Europa tremură. Dependența de gazele naturale rusești, dar și creșterea fără precedent a inflației creează mari probleme.    

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Procesul contra lui Alec Baldwin, abandonat după un acord cu familia Halynei Hutchins, împușcată mortal de actor
Procesul contra lui Alec Baldwin, abandonat după un acord cu familia Halynei Hutchins, împușcată mortal de actor

Actorul american Alec Baldwin a anunţat că a ajuns la un acord cu familia directoarei de imagine Halyna Hutchins, ucisă în octombrie 2021 prin împuşcarea cu un revolver pe care îl mânuia în timpul filmărilor la westernul "Rust".