Utlimele pregătiri pentru TIFF. Cine va fi invitatul special de anul acesta

Dată publicare: 21-07-2021 18:15
Dată actualizare: 21-07-2021 19:48


Iubitorii de film se pregătesc de TIFF. Gala de deschidere va avea loc vineri, la Cluj-Napoca.

Invitatul special de anul acesta este dansatorul Sergei Polunin, care va susţine un spectacol, va participa la proiecţia unui documentar despre viaţa lui și apoi va vizita Transilvania.

Clujul freamătă înaintea marelui eveniment. Muncitori, tehnicieni şi voluntari se asigura că totul se va desfăşura conform planului.

La gala de deschidere, în Piaţa Unirii va avea loc o proiecţie specială ce va fi difuzată în 20 de oraşe simultan.

Renate Roca-Rozenberg, PR Manager: "Suntem deja în săli, montăm echipamentele special pe care le aducem în fiecare an pentru proiecţiile din cadrul festivalului şi bineînţeles în locurile cheie din festival."

La TIFF vor fi proiectate 200 de filme, dintre care 30 sunt româneşti.

Tudor Giurgiu, preşedinte TIFF: "Filme româneşti noi, multe prezentate în premieră mondială plus filme care s-au văzut la Cannes, filmul lui Radu Muntean, filme foarte diferite, comedii, seriale, pentru prima dată la TIFF vom avea o secţiune dedicată serialelor, filme documentare, România Sălbatică, proiecţie în premieră mondială."

Printre cei mai aşteptaţi invitaţi se numără dansatorul ucrainean Sergei Polunin.

Sergei Polunin, dansator: "Abia aştept să văd această ţară frumoasă. Voi avea un spectacol la cluj şi voi dansa în Sacre. Este un spectacol foarte puternic realizat de yuka oishi pe muzica lui Stravinsky."

Florentina Ciuverca, Director Comunicare TIFF: "Va susţine un spectacol la castelul Banffy de la Bonţida aşteptat pe 29 iulie, s-au vândut biletele ca pâinea caldă… deci este aşteptat de foarte multă lume, o să participe şi la proiecţia documentarului Dancer, despre viaţa lui, va susţine şi un masterclass pentru dansatori."

TIFF se încheie pe 1 august, aşa că până atunci hotelurile, restaurantele, dar şi străzile din Cluj-Napoca vor fi mai aglomerate decât de obicei.


VIDEO PROTVPLUS.RO