Pe 25 septembrie la ora 11 începe vânzarea biletelor la concertele din Stagiunea simfonică a Filarmonicii George Enescu

p

PARTENERIAT. Iubitorii muzicii pot cumpăra bilete individuale la concertele din Stagiunea simfonică 2024/2025 a Filarmonicii George Enescu începând de miercuri, 25 septembrie 2024, de la ora 11.00.

 

Biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.ove.ro, sau de la Casa de Bilete de la Ateneul Român. Programul pentru 2024/2025 este disponibil pe site-ul Filarmonicii, www.fge.org.ro.

Vânzarea biletelor la concertele din stagiune se va face etapizat, din motive ce țin de cadrul legal în vigoare. Astfel, în cursul anului 2024 vor putea fi achiziționate bilete la concertele programate până pe data de 31 decembrie 2024. Pentru concertele din partea a doua a stagiunii (ianuarie-iunie 2025), biletele vor putea fi achiziționate online începând cu data de 30 decembrie 2024, precum și de la casierie începând cu 2 ianuarie 2024, de la ora 12.00.

Între 25-30 septembrie, programul casieriei este de la 9.00 la 16.00 (în zilele lucrătoare), iar din 01 octombrie, programul este de marți până vineri, între orele 12.00 și 19.00.

Citește și
Elevi din Brașov, acuzați că au răpit o colegă și au violat-o la cabană, în timpul unei excursii. Ororile au fost filmate

Prețurile biletelor variază între 140 lei si 160 lei pentru Categoria I, 130 lei si 150 lei pentru Categoria a II-a, precum si 120 lei si 140 lei pentru Categoria a III-a, în funcție de tipul de concert. La vânzarea online se aplică un comision de procesare de 4%. Contravaloarea biletelor este returnabilă, dacă cererea se face cu minim 3 zile înainte de concert, în scris (email la [email protected]), sau fizic la secretariat, deschis zilnic, între 9:00 si 16:00.

Locurile puse în vânzare sunt limitate, având în vedere că o parte din sală este rezervată pentru abonamente.

Stagiune de Jazz, Salon baroc și întâlniri cu artiștii Filarmonicii îmbogățesc Stagiunea 24/25

Pentru prima oară, Filarmonica George Enescu va avea o stagiune de jazz. O dată pe lună, într-o zi de luni, va fi organizată o seară de jazz la Sala Mică. Primul eveniment va fi pe 14 octombrie 2024, începând cu ora 18.00: un concert susținut de Amphitrio Jazz Trio, în cadrul turneului internaţional „What Freedom Sounds Like”. Interpreți: Andrei Petrache - pian, compoziţie; Alexandru (Mike) Marian – bas; Philip Goron – percuţie, precum și invitaţii lor: Blue Noise – voce, Sebastian Burneci – trompetă, Cătălin Milea – saxofon, Nicu, Patoi – chitară electrică, Mihail Grigore – violoncel şi voce, Răzvan Florescu – vibrafon.

O altă noutate este Salonul Baroc, care va avea loc în Salonul oficial al Ateneului. Serile respective vor fi organizate după modelul saloanelor de altădată, cu un număr restrâns de participanți. Primul eveniment de acest fel va avea loc duminică 6 octombrie, de la ora 17.00. Recitalul va fi susținut de Raluca Enea, la clavecin, cu un program intitulat “Rameau, le musicien de rois”. Raluca Enea este artist liric în cadrul Corului Filarmonicii George Enescu. De asemenea, în Stagiunea 24/25 continuă seria de recitaluri cu titlul “Muzicienii Filarmonicii se prezintă”, la care publicul va avea ocazia să-i urmărească pe membrii Corului și ai Orchestrei în ipostază solistică.

Prima stagiune de mare nivel internațional a Filarmonicii George Enescu din ultimele decenii

Filarmonica George Enescu va aduce în Stagiunea 2024-2025, 95 de dirijori și soliști români și străini de nivel internațional, dintre care 57 (60%!) vorapărea pentru prima oară pe scena acestei instituții, cu un program care va îmbina toate stilurile muzicale, lucrări foarte cunoscute, rar interpretate sau premiere, inclusiv operă în concert. Stagiunea 2024-2025 este dedicată marelui compozitor român George Enescu, de la a cărui moarte se vor împlini 70 de ani în 2025. Fără îndoială, programul se recomandă drept cel mai ambițios și mai bogat de până acum. Poate fi consultat la acest link: https://www.fge.org.ro/calendar.

Stagiunea simfonică 2024-2025 va fi inaugurată pe 3 octombrie şi 4 octombrie, cu un concert extraordinar dirijat de celebrul Mikhail Pletnev, având-o ca solistă pe violonista Ioana Cristina Goicea, artista în rezidență în Stagiunea 2024-2025.

Printre artiștii aflați în premieră pe afișele Filarmonicii se numără mari nume ale muzicii clasice, precum:

- dirijorii Vasily Petrenko, Mikhail Pletnev, Kristjan Järvi, Arnaud Arbet, Renaud Capuçon, Maxime Pascal, Nabil Shehta, Paul Goodwin, Gergely Madaras, José Luis Gomez, Lionel Bringuier, Julian Rachlin, Andrei Boreiko, Alexandre Bloch, Alexander Liebreich, Yan Pascal Tortelier, Roberto Forés Veses, Charles Dutoit, Samy Rachid, Jérémie Rhorer, Dmitri Liss, Carlos Miguel Prieto, Dmitri Jurowski, Jesko Sirvend, Ana Patino Osario, Robert Farkas, Courtney Lewis;

- pianiștii Bruce Liu, David Kaduch, Petr Limonov, Eva Gevorghyan, Alexander Gavrylyuk, Alexandre Tharaud, Katia și Marielle Labèque, Nobuyuki Tsujii;

- violoniștii Daniel Hope, Liza Ferschtman, Alexandra Conunova, Vadim Repin, Alena Baeva;

-violonceliștii Zlatomir Fung, Ivan Karizna, Edgar Moreau;

-trompetista Tine Thing Helseth;

- soliștii vocali Damien Bigourdan (tenor), Marina Belli (mezzosoprană), Peter Kirk (tenor), Charles Rice (bariton), Barnaby Rea (bas), Hye-Youn Lee (soprană), Judit Kutasi (mezzosoprană), Roberto Scandiuzzi (bas), Katerina Knezikova (soprană).

Vor participa și muzicieni de prestigiu apropiați publicului român, precum pianistele Elisabeth Leonskaja şi Elena Bashkirova şi dirijorii Christian Zacharias și Jean-Claude Casadesus. Dintre muzicienii români, sunt invitați artiști consacrați - dirijorii Gabriel Bebeșelea şi Nicolae Moldoveanu, violonistele Mihaela Martin şi Alexandra Conunova, pianiştii Viniciu Moroianu şi Dana Ciocârlie. De asemenea, vor evolua în ipostază solistică și tineri artişti români: violonista Ioana Cristina Goicea (artistă în rezidență în Stagiunea 2024-2025), violoniştii Vlad Stănculeasa şi Valentin Șerban, violonceliștii Valentin Răduțiu şi Andrei Ioniță, pianistul Daniel Ciobanu. Actrița Ana Ularu va urca pe scena Filarmonicii George Enescu în calitate de naratoare, în Simfonia nr. 3, Kaddish, de Bernstein, alături de soprana Ana Maria Labin.

Articol recomandat de sport.ro
Norient Express, trenul de lux din Norvegia care va face mai mult decât CFR-ul până la destinație
Norient Express, trenul de lux din Norvegia care va face mai mult decât CFR-ul până la destinație
Citește și...
A murit actorul Liviu Crăciun. TNB: „Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă”
A murit actorul Liviu Crăciun. TNB: „Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă”

Liviu Crăciun, actor al Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti, a murit la vârsta de 89 de ani.

Legendara Martha Argerich deschide Stagiunea camerală 2024-2025 a Filarmonicii George Enescu
Legendara Martha Argerich deschide Stagiunea camerală 2024-2025 a Filarmonicii George Enescu

PARTENERIAT - Stagiunea Camerală 2024-2025 a Filarmonicii George Enescu se deschide miercuri, 2 octombrie 2024, cu un recital extraordinar susținut de legendara pianistă Martha Argerich, împreună cu violonistul Géza Hosszu-Legocky

Au început înscrierile pentru ediția a doua a Book to Screen
Au început înscrierile pentru ediția a doua a Book to Screen

PARTENERIAT - Au început înscrierile pentru ediția a doua a Book to Screen, primul eveniment din România care urmărește să aducă la aceeași masă autori, editori de carte, regizori, scenariști și producători de film și televiziune.

 

Recomandări
De la ce a pornit bătaia ca în junglă din Pantelimon, continuată la spital. „Nu a vrut să se mărite și de acolo a plecat”
De la ce a pornit bătaia ca în junglă din Pantelimon, continuată la spital. „Nu a vrut să se mărite și de acolo a plecat”

Forțe impresionante de poliție au descins, marți dimineață, la indivizii suspectați că s-au bătut cu furci și bâte, sâmbătă, pe străzile din Pantelimon, apoi au năvălit în camera de gardă a Spitalului din apropiere, unde au continuat violențele.

Viitura de pe Dunăre aproape că a intrat în România. Debitul fluviului a crescut deja la Baziaş, anunță Apele Române
Viitura de pe Dunăre aproape că a intrat în România. Debitul fluviului a crescut deja la Baziaş, anunță Apele Române

Debitul Dunării la intrarea în ţară, la Baziaş, este marţi 6400 mc/s şi va fi în creştere, peste media multianuală a lunii septembrie, anunţă Apele Române. În data de 30 septembrie, debitul Dunării va avea o valoare de 8000 mc/s.

Fiscul transformă poștașii în „recuperatori”. Ce vor trebui să facă angajații Poștei în schimbul a 25 de milioane de lei
Fiscul transformă poștașii în „recuperatori”. Ce vor trebui să facă angajații Poștei în schimbul a 25 de milioane de lei

Poştaşii vor putea încasa datoriile la stat ale contribuabililor care beneficiază de facilităţile ordonanţei privind amnistia fiscală, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.