Filmul „Întregalde”, semnat de Radu Muntean, proiectat joi seară la Festivalul de Film Transilvania

Ultima actualizare: 29-07-2021 21:05

Se anunță o seară plină la Festivalul de Film Transilvania, organizat la Cluj, unde are loc proiecția filmului „Întregalde”, semnat de Radu Muntean.

Filmul, care a fost prezentat şi la Cannes, spune povestea unor tineri care, blocați cu mașina în Apuseni, descoperă bunătatea oamenilor locului. Tot la TIFF a ajuns după un zbor cu peripeții și invitatul special al ediției, dansatorul Sergei Polunin.

Filmul „Întregalde” ne arată cum trei prieteni rămân împotmoliţi cu maşina în inima Apusenilor. Aici îl întâlnesc pe bătrânul Kente, în realitate săteanul Sabin Luca, devenit acum actor. Omul spune că are poveşti pentru câteva zeci de filme.

Sabin Luca: „Filmul ăsta e legat de gater şi de pădure, mă înţelegi, şi eu am lucrat 20 de ani în pădure şi m-au găsit pe mine fără să vreie. Când au venit de au filmat aici, au venit mai mult de 30 de maşini şi se mira lumea: oare ce e aici, la Sabin?”.

Maria Luca, soţia bărbatului: „E bătrân, o ştiut de când era copil, că tot aici a crescut, şi o ştiut ce să vorbească ca şi pe dealurile astea”.

Vasile Raica, primarul din Râmeţ: „Este o onoare şi o bucurie pentru comună. Ajută foarte mult la promovare. Nea Sabin e un om deosebit”.

Regizorul şi scenaristul lungmetrajului, Radu Muntean, abordează în film altruismul oamenilor pus la încercare în momente critice. Viziunea lui a fost apreciată la Cannes.

Radu Muntean, regizorul filmului „Întregalde”: „Ideea mi-a venit acum destul de mulţi ani, când am aflat de aceste expediţii umanitare făcute de asociaţii de off-road, şi mi s-a părut un punct de plecare bun ca să întorc pe toate părţile ideea altruismului, a solidarităţii”.

Maria Popistașu, actriță în filmul „Întregalde”: „Cred că e o combinaţie foarte bună, foarte interesantă între actori amatori şi actori profesionişti şi natură”.

La TIFF a ajuns în sfârşit şi invitatul special de anul acesta, dansatorul Sergei Polunin, care, din cauza vijeliilor, a aterizat miercuri seară la Timişoara.

Sergei Polunin, dansator: „O să fie foarte frumos, pentru că vom vedea stelele, vom vedea cerul, în seara asta spectacolul o să fie în exterior, ceea ce o să-l facă magic”.

Artistul va dansa în această seară pe scena de la Bonţida.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO