Calatoriti pe distante mari cu avionul? Atentie la microbi

Ultima actualizare: 21-10-2012 19:13

Pentru a preveni imbolnavirile dupa vacanta, specialistii au cateva sfaturi. Printre acestea: calatoriti in afara orelor de varf, consumati vitamina C si dormiti bine inainte de calatorie.

La ora actuala, avioanele au un sistem performant de filtre. Astfel, riscul infectarii pe cale aeriana cu diverse microorganisme este mic. Totusi, el exista. Iata ce puteti contracta cel mai adesea.

Cele aproape 400 de virusuri gripale sau paragripale se pot transmite cu usurinta in timpul calatoriilor cu avionul. Exista si microorganisme care se iau prin aer, dar afecteaza alte zone ale corpului decat caile respiratorii.

Cea mai buna protectie impotriva microorganismelor care se inhaleaza pe nas este intarirea imunitatii.

Inainte de calatoria cu avionul, consumati 5 fructe sau legume crude in fiecare zi. Iar in timpul calatoriei beti tot timpul apa, ceai neindulcit in defavoarea cafelei, a alcoolului sau a sucurilor carbogazoase.

Daca aveti membranele aparatului respirator hidratate, virusurile si bacteriile se fixeaza mai greu. Nu uitati insa ca sunt boli care se transmit prin intermediul mainilor murdare. Hepatita A este cea mai contagioasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO