80% dintre persoanele trecute de 50 de ani prezinta simptome ale artrozei


Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 08:13
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Durerile, lipsa de mobilitate sau inflamatiile anunta un disconfort greu de suportat.

 

Din fericire, terapiile moderne pot preveni formele grave de artroza. In prezent, romanii afectati de boala au si ei la dispozitie un tratament performant care amelioreaza calitatea vietii.

Pana nu demult, infiltratiile cu derivati de acid hialuronic reprezentau cea mai performanta terapie pentru artroza. Substantele injectate reduceau spectaculos durerea articulara si amanau mult timp protezarea articulatiei. Recent, un nou tratament revolutionar cu proteine din propriul sange elimina disconfortul pe care il resimt pacientii cu artroza.

Terapia se face si in Romania. Dureaza sase saptamani si consta in injectari succesive o data, la 7 zile.

Timp de doi ani, pacientul nu are nevoie sa urmeze alte tratamente medicamentoase. Dupa acest interval, se pot relua injectarile la pacientii care au nevoie. Desi durerea dispare complet datorita acestui ser obtinut din sange, medicii au o recomandare ferma pentru toti cei afectati de artroza.

Gimnastica medicala poate fi insotita de electroterapie, termoterapie, masaj si hidroterapie, care au mai multe functii.

Pacientii trebuie sa evite sa stea mult in picioare si sa urce multe scari. De asemenea, greutatea trebuie sa fie mentinuta in limite normale. Kilogramele in plus accelereaza degradarea naturala a articulatiilor. Mai mult, gimnastica medicala este recomandata toata viata.

In felul acesta, simptomele artrozei pot fi ameliorate simtitor.

VIDEO PROTVPLUS.RO