Pantofii de dupa sport te pot relaxa ... sau te pot imbolnavi

29-05-2010 00:00


Dupa jogging sau gimnastica aerobica, picioarele au nevoie de relaxare. Iar pantofii clasici nu sunt intotdeaua solutia perfecta. Americanii au conceput balerini speciali care ajuta membrele inferioare sa-si revina dupa efort.

Dupa sport, multe persoane se urca pe tocuri sau se incalta cu pantofii de serviciu. Insa aceste variante nu sunt tocmai incaltamintea de care au nevoie picioarele dupa fitness.

Primul sfat: cand cumparam papuci sau balerini speciali, trebuie sa tinem cont de faptul ca picioarele, dupa antrenament, vor fi ceva mai umflate decat dimineata. Esential este sa alegem perechea potrivita, care sa ne mentina in mers pozitia corecta a corpului.

In magazinele de profil sau pe internet exista modele ergonomice ideale pentru relaxarea piciorului. Este important sa optam pentru o incaltaminte cu inserturi speciale, care sa urmareasca exact linia talpilor si sa sustina arcada piciorului.

Atunci cind facem sport, musculatura si tendoanele de la nivelul labei piciorului sunt foarte solicitate. Daca nu avem grija sa le relaxam asa cum trebuie, putem face platfus.

Medicii recomanda si citeva exercitii simple de relaxare dupa antrenament. In concluzie: iubitorii de sport care poarta pantofi potriviti pentru baschet, tenis, alergare ori aerobic, nu trebuie sa uite de incaltamintea odihnitoare de dupa antrenamente. Numai asa sportul are doar avantaje!

Tags: csid, sport,

VIDEO PROTVPLUS.RO